Nya musiktalanger till Linköpings Stadsfest 2017

Linköpings Stadsfest 2017, den åttonde i ordningen, arrangeras 22-27 augusti. I år kan vi presentera ett ännu bredare utbud med fler scener i Linköping. Årets satsningar innebär bland annat fler aktiviteter på Stora Torget. En av årets nyheter är onsdagen den 23 augusti då Linköpingspubliken får möta fem nya växande stjärnor på den svenska musikhimlen. 

Sedan tidigare är det klart med en talangjakt som genomförs i Skäggetorp, Ryd och Berga veckan innan Linköpings Stadsfest. Från dessa tre deltävlingar gör sex finalister upp i finalen på Stora Torget torsdag den 24 augusti. Nu kan vi också presentera fem nya artister och band som uppträder på Stora torget onsdag 23 augusti. Plats på scen för Crying Day Care Choir, Flora Cash, Märtha Frans, Pale Honey och Södra Station. 

- Då en av våra huvuduppgifter som studieförbund är att stötta nya artister känns det extra bra att vi under årets stadsfest har möjligheten att erbjuda Linköpingspubliken en kväll för att uppmärksamma den vibrerande svenska alternativa musikscenen. Under kvällen kommer man kunna se spännande akter från hela landet som genremässigt rör sig mellan elektronisk pop till mer akustisk folkrock, säger Alexander Vibeck, Sensus.  

- Denna scen har kanske inte haft en självklar plats under tidigare stadsfester men i år vill vi prova ett nytt grepp och jag hoppas att många kommer till Stora Torget för att uppleva denna musikaliska onsdagskväll, säger Claes Lauritsen projektledare Linköpings Stadsfest.  

- Under onsdagen den 23 augusti genomförs även Stadsfestloppet på Stora Torget. Kul att kunna erbjuda både idrott och musikarrangemang på samma dag och plats, fortsätter Claes Lauritsen. 

Onsdagens fem akter står i startgroparna av sina musikkarriärer och redo att bjuda Linköping på ny spännande musik. 

Crying Day Care Choir är en udda fågel i den svenska musikfaunan, en fågel som får dig att stanna upp och fundera men som även får dig att le och sjunga med.

Flora Cash är en svensk/amerikansk duo som är på väg att slå igenom på allvar. Just nu är Flora Cash aktuella med singeln "Nothing Lasts Forever (And It's Fine)" och duons första fullängdsalbum.

Märtha Frans är bandet som med små medel skapar stämning. De har nyligen släppt två singlar "Pga dej" och "Släppa Taget" där deras elektroniska sound binds ihop med närvarande sång. Avskalat och innerligt i en tid där mycket ska höras mest.

Pale Honey är den minimalistiska rockduon från Göteborg. För ett drygt år sedan kom det kritikerrosade och P3-Guld nominerade debutalbumet ”Pale Honey”. Albumsläppet följdes upp av spelningar både i Sverige och utanför landsgränserna – de gjorde exempelvis en utsåld Londonspelning på The Islington.

Södra Station är den P3 Guld-nominerade trion som klev in på den svenska musikscenen 2016 med sin debutsingel ”500 Volt”! Efter ett händelserikt år har Södra Station nyligen släppt ny musik. I maj fick Södra Station Ted Gärdestadstipendiet för att trion ”lyckats förvalta som förnya det svenska poparvet”.

Mer om Linköpings Stadsfest
Linköpings Stadsfest är Linköpings största evenemang som årligen drar mellan 250 000-300 000 besökare till staden och inleds redan på tisdag 22 augusti med ett fartfyllt cykellopp i city. 
Under veckan fylls staden som vanligt av olika aktiviteter och händelser för barn, ungdomar och vuxna. Det bjuds på uppvisningar, matmarknad, företagsevent, musik, kultur, prova-på aktiviteter samt mycket, mycket mer. Det kommer bjudas på en del nyheter som framöver kommer att presenteras på hemsidan och i sociala medier. 
Mer information om Linköpings Stadsfest 2017 presenteras kontinuerligt på linkopingsstadsfest.se
och facebooksidan ”facebook.com/linkopingsstadsfest”.

Kontakt/Press
Frågor om Stadsfesten: info@linkopingsstadsfest.se
Pressfrågor hänvisas till projektledare Claes Lauritsen
claes.lauritsen@visitlinkoping.se, 013-190 00 14
 


Nyheter/Program

Här presenteras kommande nyheter och årets program!
Med reservation för ändringar.
 

Artister

Här presenterar vi årets artister och uppträdande på Linköpings Stadsfest 2016!


Information & tips

Information 
Har du frågor eller undrar något som rör Linköpings Stadsfest går du till vår turistinformation på Linköping Konsert & Kongress. De kan svara på alla dina frågor! Det finns även information här på hemsidan och i våra sociala medier.

Säkerhetsinformation:
För allas säkerhet och trivsel förbehåller sig arrangörerna rätten att stänga av ingångarna om vi bedömer att trängseln blir för stor.

Likaså är det en del saker som man inte får ta med sig till konsertplatserna.
Det är ej tillåtet att ta med paraplyer, stolar, flaskor (glas eller plast), husdjur, fyrverkerier, inspelningsutrustning eller någon form av vapen eller tillhyggen som kan skada någon annan. Det är inte heller tillåtet att ta med alkoholhaltiga drycker.

Förtäring på Borggården är inte tillåten.

Under konserterna på Borggården kommer i år extra många publikvärdar röra sig runt i publikhavet för att öka tryggheten för dig som besökare. 

Tänk som målsman på att barn ska ha någon form av hörselskydd. Öronproppar kommer att finnas tillgängliga på konsertområdena.

Vi hoppas att ni alla skall ha förståelse för detta och hoppas att ni alla får en trevlig upplevelse på Linköpings Stadsfest.Här kommer några tips för att din festivalupplevelse ska bli ännu bättre:

Tips 1 
Håll ordning på handväska och plånbok. 
Se upp för ficktjuvar.

Tips 2
Bestäm en mötesplats i förväg, där du och dina vänner träffas om ni kommer ifrån varandra.

Tips 3
Föräldrar!
Skriv ditt mobilnummer på ditt barns ena arm. Då kan vi lättare hjälpa er att hitta varandra om någon av er kommer bort.

Tips 4
Under konserterna finns sjukvårdstält på konsertområdet. Tältet är även samlingspunkt för barn som kommit bort från sina föräldrar.


Stadsfestloppet 23 augusti

Häng med och spring in Linköpings Stadsfest med Stadsfestloppet!

IK Akele med Per Lindh i spetsen tillsammans med Andreas Weckfors och Linköpings Löparklubb arrangerar Stadsfestloppet för femte gången onsdagen den 23 augusti 2017. Start kl 19.00 på Stora Torget och mål på samma plats. Banan går i de centrala delarna av Linköping och är 5 km lång.
 

Klasser

- Damer 5 km

- Herrar 5 km
 

Lag

Ett lag består av minst fyra deltagare (valfritt antal dock minst fyra). After Run ingår i priset så änge vi har platser kvar. Sista anmälningsag för lag är söndag 20 augusti.
 

Anmälan

På Stadsfestloppets hemsida. Kontaktperson anger namn och kontaktuppgifter. För varje löpare anges namn, ev förening/företag och klass.

 

Läs mer här på Stadsfestloppets hemsida! (extern länk, öppnas i nytt fönster)

 

 

 

 

 

P4 Nästa 26 augusti

P4:s musiktävling fyller tio år 2017 och firar med en direktsänd riksfinal i Linköping. I år har över 750 låtar från hela Sverige skickats in till P4 Nästa och den 26 augusti spelar de slutliga åtta finalisterna i Linköping Konsert & Kongress.

Under våren och sommaren arrangerar Sveriges Radios 25 lokala kanaler egna lokala finaler av P4 Nästa. Av de 25 lokala vinnare som utses väljer en jury i inledningen av augusti ut åtta finalister som får tävla i den direktsända riksfinalen. Det slutligt vinnande bidraget kommer under en period att spelas regelbundet i P4 och även erbjudas en utmanarchans till Svensktoppen.

Stångåloppet 27 augusti

Söndagen den 27 augusti är det dags för 2017 års upplaga av Stångåloppet och en dag full av Parasport nere vid Sportcenter i Linköping. Stångåloppet är motionsloppet för alla med någon form av funktionsnedsättning. Du kan välja mellan att springa, jogga, rulla eller gå något av loppets olika distanser. I samband med loppet arrangeras ”En dag full av Parasport” där flera föreningar visar upp sin verksamhet och du får chansen att prova på många olika idrotter. Mer information om loppet här! (extern länk, öppnas i nytt fönster)

 

Drakbåtsrace 26 augusti

Lördagen den 26 augusti är det drakbåtsrace i Stångån mellan kl 8-20. Varje lag ska bestå av 9-13 deltagare varav en är trumslagare. Det kostar 5400 kr (exkl moms) att vara med och du gör din anmälan här: gb@thechamp.nu. Det kommer finnas serveringstält, underhållning, mat och dryck i festivalområdet. 

Observera att ny festivalplats för 2017 är till höger om Drottningbron, mot Sporthallen.

Tivoli

Tivolit finns på piazzan utanför Linköpings Konsert & Kongress. Vi bjuder på ett brett utbud av attraktioner. 

Tivolit är igång:

Ons 23 aug kl. 11-22

Tor 24 aug kl.  11-22   

Fre 25 aug kl. 11-23

Lör 26 aug kl. 11-23

Geraud International Street Market 23-26 augusti

Den prisbelönta matmarknaden Geraud International Street Market gästar Linköpings Stadsfest och finns på plats från onsdag, torsdag och fredag kl. 10-19 samt lördag kl. 10-17. Matmarknaden bjuder på matglädje av högsta kvalitet från hela Europa. Storgatan, mellan S:t Larsgatan och Snickaregatan, fylls av 30-tal marknadsstånd som alla erbjuder delikatesser från länder såsom Tyskland, Italien, Mexiko, Frankrike, Spaniel, USA, Thailand och många fler.

Tänk på att ta med kontanter då matmarknaden inte hanterar kortköp.

Groupe Geraud har sedan 1898 drivit olika typer av matmarknader i nära samarbete med lokala myndigheter i Frankrike och i övriga Europa. 2008 var det premiär för International Street Market, ISM, i Malmö, följt av Köpenhamn och Stockholm. 2017 besöker ISM flera städer och Italian Village, en marknad med endast italienska delikatesser, anpassad för mindre städer och orter. Vi utvecklar ständigt nya marknadskoncept och tack vare vår långa erfarenhet, specialistkompetens samt fokus på kvalitet och hög service anlitas vi även för att sköta driften en av permanenta saluhallar.


Initiativtagare

Initiativtagare till Stadsfesten är Linköpings kommun, Visit Linköping & Co, Mediehuset Corren, Linköping City Samverkan, Ungdomsarenor i Linköping, Sensus Studieförbund, Linköpings Hotell och Restaurangförening samt Harryskompaniet i samarbetet med näringslivet och föreningslivet i Linköping. Medarrangörer för Linköpings Stadsfest 2016 är Tekniska verken, Stångåstaden, Lejonfastigheter och Vallastaden 2017.