Skip to the main content of the page Go to the page's menu Go to the page's menu

Ta dig runt i Linköping

Cycling is a smooth way to get around in Linköping.Cycling is a smooth way to get around in Linköping.

Linköping satsar på en grön och attraktiv stadsmiljö. Med bland annat trygga gång- och cykelbanor och en snabb kollektivtrafik blir det enkelt att ta sig fram. Ta del av laddstationer för elbilar och annan nyttig transportinformation runt om i Linköping här.

Med kollektivtrafiken

Det är behändigt att ta sig runt i Linköping via bussar och pendeltåg med Östgötatrafikens kollektivtrafik. Vid Linköpings resecentrum på Järnvägsgatan avgår de flesta bussar samt pendel- och fjärrtåg.

Det enklaste sättet att köpa biljett är via Östgötatrafikens app. Du betalar via Swish eller med ditt betalkort (ej kontanter). Biljetter kan också lösas via försäljningsombuden exempelvis Pressbyråer.

På Östgötatrafiken webbplats är det enkelt att söka din resa från hållplats till hållplats. Från resecentrum i Linköping, tar du dig snabbt och lätt med pendeltåg till områdena Linghem (5 min), Mantorp (12 min) och Vikingstad (7 min).

På cykel

Det är inte för intet som Linköping har rankats högt som cykelstad de senaste åren!

Avstånden är precis lagom på cykel; från Linköpings hjärta Stora Torget, ryms nästan hela tätorten inom en 4 kilometers radie! Stora satsningar har gjorts för att skapa trygga cykelbanor och gott om cykelparkeringar. Som pricken över i:et ger Linköpings kommun ut gratis cykelkartor för att visa vägen.

Läs mer om på cykel i Linköping och se/ladda hem cykelkartor här! Tryckta kartor finns att hämta på Linköpings Infopoints ex Kontakt Linköping i Stadsbiblioteket.

Med båt

Linköping är Sveriges slusstätaste kommun med både Göta kanal och Kinda kanal i området. Förutom kanalerna finns det ett flertal sjöar, varav Roxen är den största. Kinda kanal ringlar sig 8 mil söderut från Roxen mot sjöarna Lilla- och Stora Rängen, Järnlunden och vidare in i Kindabyggden med Åsunden. De lummiga omgivningarna är otroligt natursköna och välkomnar både besökare på land och på vattnet.

Linköpings gästhamnar

Det finns flera hamnar längs med Kinda kanal.

Hovetorps slussar
Tannefors slussar
Linköpings centrum

Här kan du läsa mer om med båt på Kinda kanal. För information om fritidsbåt på Göta kanal klicka här.

Hyra buss

CG-buss

Telefon: 013-450 35

Stångåbuss

Telefon: 013-100 208

Vikingbuss AB

Telefon: 013-14 15 16

Wärnelius Buss AB

Telefon: 013-750 56

Nobina

Telefon: 013-460 05 16

Bussparkeringar

På följande platser i Linköping kan turistbussar parkera:

S:t Larsgatan

Parkera på S:t Larsgatan precis norr om korsningen Järnvägsavenyn/Vasavägen vid Järnvägsparken (intill “Miljonpalatset”).

Borggården

Bussparkeringen ligger på Gröngatan, bakom bilparkering Akilles vid Linköpings Slotts borggård och följ anvisningarna på vägmärket.

Gamla Linköping

Utmed Malmslättsvägen, i direkt anslutning till Gamla Linköping finns möjlighet till bussparkering. Här kan passagerare lätt stiga av och på.

Med bil – parkering

Parkering i Linköpings innerstad sker enklast i något av alla stadens parkeringshus, medan i ytterområdena och vid de stora besöksmålen, framförallt på utomhusparkeringar. Tips är att ladda hem appen LinPark som betallösning för nästan all stadens parkering.

Betalning sker annars framförallt med betalkort. För mer information om parkering i Linköping, besök parkeringsbolaget Dukatens webbplats. Där finns också en bra översiktskarta över Dukatens parkeringar.

Centrala Linköping

Behöver du ta bilen till din shoppingtur inne i staden eller någon av innerstadens sevärdheter finns många olika parkeringsmöjligheter. Framförallt i parkeringshus men även på parkering under bar himmel.

Psst! På söndagar parkerar man kostnadsfritt i Linköpings innerstads parkeringhus!

Tornby

Parkeringsmöjligheter finns i anslutning till Tornbys stora varuhus och är gratis.

Parkering intill Linköpings resecentrum

Vill du ställa bilen för att bege dig på upptäcktsfärd med cykel eller buss, så finns flera parkeringsmöjligheter intill Linköpings Resecentrum.

Laddstationer för elbilar

Linköping storsatsar på miljön och tillgången till laddstationer för elbilen är stor. Se kartan längre ned på sidan för placeringar.

Vill du veta mer om parkeringar i Linköping? Besök då Dukatens webbplats.

Med taxi

Flera taxibolag tillämpar fasta priser i Linköping, fråga alltid om priset före resan! Nedanstående taxibolag tillämpar fast taxa.

Taxibil i Östergötland AB

Telefon: 013-14 60 00 / 013-10 10 00
Besök webbplats här

TaxiKurir Linköping

Telefon: 013-150 000
Besök webbplats här

Allt om att resa till Linköping