Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Här har vi samlat information för att din cykeltur i Linköping ska bli så lyckad som möjligt. Ta del av Linköpings uppskattade cykelkarta över de centrala delarna av staden, var du kan hitta närmsta cykeluthyrare eller tips på trevliga cykelleder. Allt du behöver för en härlig cykeltur i Linköping hittar du här!

Cykel är i särklass det bästa och smidigaste sättet att ta sig runt Linköping. Här finns ca 50 mil cykelväg, varav 10 mil underhålls vintertid, så förutsättningarna för en lyckad cykeltur är riktigt goda! Stadens cykelvägar kantas av naturnära upplevelser när de så småningom leder ut i Östgötaslättens vackra natur oavsett vilket väderstreck du väljer.

Cykelkartor i Linköping

Både som besökare och invånare kan du ha stor nytta av de cykelkartor som du kan ladda hem via länkarna nedan eller hämta hos någon av Linköpings Infopoints.

Linköpings kommun cykelkartor: Ladda ner cykelkartorna här.

Linköpings kommun cykelslinga för Stångåstråket: Ladda ner cykelkartan här

Upptäck Ekarnas stad på cykel eller till fots: Ladda ner cykelkartan här

På länken nedan hittar du även en karta där du kan ta del av nyttig information inför din cykeltur. Allt från parkeringsplatser, cykelaffärer, cykeluthyrare och var du kan pumpa dina cykeldäck. Det är bara några av de saker du kan hitta på kartan.

Du hittar kartan här!

cykelskyltar

Cykeluthyrare i Linköping

Har du ingen egen cykel så finns det sommartid cykeluthyrare både i centrala Linköping och ute vid Bergs slussar.

Sommaröppen cykeluthyrning i Bergs Slussar

Cykeluthyrning via Kaffeteriet finns på turistinformationen i Berg slussar, Oscars slussar 1. Öppet under sommarsäsongen.
Tel för bokning: 0707-565561
kaffeterietcykel@gmail.com
Besök webbplats här.

Sommaröppen cykeluthyrning i Linköping City

Mickey´s Strandfik
Tel:0705925957
info@mickeysstrandfik.se
Besök webbplats här.

Cykeltips: Östgötaslätten och Roxen Runt

Östgötaslätten

En cykeltur över Malmslätt – Vikingstad – Västerlösa – Ledberg – Berg är en perfekt tur för dig som vill cykla över den vackra Östgötaslätten. Med start i Malmslätt kan du besöka Flygvapenmuseum, ett populärt besöksmål i Linköping som är väl värt ett stopp. Cyklar du sen vidare över Vikingstad, Västerlösa och Ledberg så kommer du uppleva Östgötaslätten från sin bästa sida. På sommaren breder de gula rapsfälten ut sig och här och där kommer du att se ett kyrktorn som sticker upp. Med den välmående slätten i fokus och den moderna staden i horisonten färdas du längs vägarna. Vinden? Ja, den finns alltid där, men som tur är finns det också medvind.

Avsluta sedan turen i Bergs slussar och upplev Göta kanals största slussområde som varje år lockar tusentals besökare. Här finns både caféer och restauranger för att fylla på med lite energi efter cykelturen.

Cyklist som cyklar genom en allé av träd

Roxen runt

För de mer vågade finns alltid alternativet Roxen runt. Det innebär 9 mil varierad cykling. Från Linköping norrut via Berg, därefter fortsätter du hela norrsidan av Roxen. Mycket kuperat och mycket vackert. Södersidan av sjön ger mer njutningen av slätt och här går det bra att få riktig fart på tramporna på väg in mot staden.

Cykla i Linköping

 

Upptäck Göta kanal cykelled!

Tryck här för mer information

Få tips och inspiration om vad som händer i Linköping

Fyll i dina uppgifter så skickar vi dig tips om evenemang, aktiviteter och annat som kan vara intressant för dig.

Oops! Det verkar som att du glömt att ange vilken stad du bor i. Vänligen fyll i din stad så att vi kan fortsätta.

För att vi ska kunna behandla din prenumeration behöver du godkänna vår integritetspolicy.