Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Destinations-utveckling

För dig inom besöksnäringen

Ett handhjärta över Linköpings DomkyrkaEtt handhjärta över Linköpings Domkyrka

Visit Linköping & Co är Linköpings besöksnäringsbolag och vi arbetar på uppdrag av Linköpings kommun med att samordna, utveckla och marknadsföra besöksnäringen i Linköping.

Vi driver olika former av utvecklingsprojekt, exempelvis inom hållbarhet och värdskap, och genomför marknadsföringskampanjer för att attrahera fler besökare till Linköping. Vi driver också olika typer av nätverk utbildningsinsatser och erbjuder turistinformation för besökare, exempelvis genom infopoints.

Hållbara Linköping

På Visit Linköping & Co har vi ett gediget hållbarhetsarbete som är en självklar del i allt vi gör och centralt i vårt arbete för att skapa en attraktiv destination för både Linköpingsbor och besökare. Hållbar destinationsutveckling är något vi aktivt arbetar med vilket kan ses i bland annat “Tidsresan” – En hållbar upplevelse med besök på 5 av Linköpings kulturhistoriska besöksmål där besökare endast behöver en bussbiljett för att ta sig runt.

Vi har även bland annat skapat en referensgrupp för miljömässig hållbar utveckling med lokala företag där vi utbyter idéer och diskuterar hållbarhetsfrågor inom Linköpings besöksnäring. Vill du också vara med i vår referensgrupp inom hållbarhet? Kontakta vår destinationutvecklare här.

För tips och inspiration kan du läsa mer om Visit Linköping & COs hållbarhetsarbete här.

Tomater och gurkor i papperspåsar.

Värdskap Linköping

Värdskap Linköping är Visit Linköping & Co’s och Linköpings Innerstas gemensamma satsning att lyfta värdskapet i Linköping. Det långsiktiga målet är att Linköping ska bli en destination med ett bättre värdskap än jämförbara destinationer i Sverige.

Värdskap Linköping

Bli en bättre Linköpingsambassadör!

Bli en stjärna på värdskap med nöjdare gäster och kunder genom att fokusera extra på ditt bemötande kryddat med en portion lokalkunskap!

Bli en bättre Linköpings-ambassadör

InfoPoints

För kartor och personligservice tar vi hjälp av flera InfoPoints runtom i Linköpings kommun. En InfoPoint är en bemannad turistserviceplats utmärkt med InfoPoint-märket. Det kan till exempel röra sig om en näringsidkare eller en kommunal anläggning som kan ge lokal turistisk information på plats. Huvudansvaret för sådana InfoPoints ligger alltid hos en auktoriserad turistinformation eller turistcenter, i det här fallet Visit Linköping & Co.

Hos våra InfoPoints kan besökare hämta kartor, få personlig service och tips på vad man kan göra i Linköping. Se listan över våra InfoPoints här.

Våra nyhetsbrev

Se till att vara uppdaterade kring besöksnäringen i Linköping genom att signa upp på våra nyhetsbrev. Det gör du enkelt här!

Fyll i

Fyll i

Fyll i

För att vi ska kunna behandla din prenumeration behöver du godkänna vår integritetspolicy.

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss som jobbar med besöksnäring på Visit Linköping & Co.

Jörgen Nilsson

Liza Henriksson

Elin Bäckström