Nu kräver vi upprättelse för varje bortslängt lökskal, nedspolad mejerislatt och kasserad köttbit. En tredjedel av all världens mat slängs varje år – typ lika mycket som en pandabjörns vikt i mat per person och år.
Alltså skitmycket. dags att sluta stirra sig blind på bäst-före-datum och skrota goda grejer av gammal vana. Säg det med oss – mätta magen inte sopen!
Och då kanske du säger – nja, gamla lökskal och brödkanter är inte min grej – men matsvinn är så mycket mer än bara skräp, tvärtom. När vi fastnar i nån trött gammal föreställning om vad en råvara ska vara kommer vi inte bara sabba världen, vi kommer också gå miste om en massa gött.
Vår mat lagas på grejer som annars ofta ratas – krokiga morötter, bortglömd gammal ost, en seg bit oxkind… ja du fattar. Tack vare lokala leverantörer som är schyssta nog att dela med sig av sitt spill, och med en lätt handpåläggning av våra skickliga kockar, kan vi göra svinn till stjärnan i showen.
Eftersom vi jobbar med vad vi får (och vad andra inte vill ha) så har vi ingen fast meny. I stället rättar sig våra kockar efter dagens fångst och svänger ihop nåt gött av det. Allt du behöver veta är att varje dag bjuder på tre olika alternativ i tema kött, blött och växt.
Välkomna in!
Information
- Fridtunagatan 24, 582 12 Linköping
- Öppna i Google Maps
- svinneriet.se
- info@svinneriet.se
- 070-443 06 41
Sociala medier
Hitta till Svinneriet
Restauranger
Meetly VallastadenRestauranger
Meetly StorgatanRestauranger
Brasserie BouquetRestauranger
Brasserie GrandRestauranger
DrottningbarenRestauranger
Restaurang HamletRestauranger
TropikhusetRestauranger
ÖK Smak och TakKunde inte hitta några poster
Försök med en annan filtrering eller sökning
Få tips och inspiration om vad som händer i Linköping
Fyll i dina uppgifter så skickar vi dig tips om evenemang, aktiviteter och annat som kan vara intressant för dig.