Upptäck

Det finns otroligt mycket att upptäcka i Linköping med omnejd. Bergs slussar - Göta kanal med en magnifik slusstrappa som slussar båtar 18,8 meter meter över havsytan. Kinda Kanal med 8 mil upplevelser. Mysiga kulinariska stråk, historia och stadsvandring i city. Linköping city - där är allt nära. Och som om inte det vore nog. Linköping har ett strategisk läge - en mittpunkt varifrån du enkelt tar dig till två av Sveriges största attraktioner: Astrid Lindgrens Värld och Kolmården!

Göta kanal - Bergs slussar

Göta kanals största attraktion är Bergs slussar. Under sommaren passerar tusentals båtar genom Göta kanal och det är verkligen ett skådespel att se hur vattenmassorna strömmar in i en sluss. Den fantastiska slusstrappan Carl Johan, med sina 7 sammankopplade slussar höjer eller sänker båtarna hela 18,8 meter mellan Roxen och Bergs gästhamn och slusstrappan är även Göta kanals längsta. I Berg finns ytterligare två dubbelslussar, Oscars sluss och Bergs sluss.
 

Kinda Kanal

Från eklandskapet och de vida slätterna i norr till den natursköna skogsbygden i söder. Sträckan är 43 distansminuter eller ca 8 mil. Här finns möjlighet för alla att hitta sin ostörda badvik, fiskeplats eller smultronställe.

Kinda kanal med sitt sjösystem är ett fantastisk naturäventyr för hela familjen! Du färdas genom lummiga och trånga kanaler men också på större sjöar som Roxen, Rängen, Järnlunden och Åsunden. Bland öarna och strandlinjerna hittar du mysiga övernattningsplatser och ostörda badvikar.

Linköping City

Själva charmen sitter i storleken. Stor nog att ha det mesta, liten nog att ha allt nära. Linköping är helt enkelt en liten storstad. Välkommen till Linköping City!

Vi Linköpingsbor tar oss helst genom city strosandes eller med cykel, då vi har allt nära. Hotellen ligger intill restaurangerna, som ligger intill shoppingen, som ligger intill Stångån för promenader med en kort promenad till teatern, ja ni förstår - city är lika med promenadasvtånd.

Nära upplevelser

Linköping är nära! Med ett strategiskt läge intill både E4 och Södra stambanan går det lätt att ta sig både norr och söder ut med både tåg och bil. Perfekt utgångspunkt när du har upplevt allt som finns att se och göra i Linköping!

Linköping ligger mitt i mellan Sveriges vildaste och barnsligaste attraktioner - Kolmården och Astrid Lindgrens Värld. Med cirka en timmes bilresa till varje kan man besöka båda två och vila ut på ett av Linköpings många familjevänliga hotell däremellan. Läs mer om några av Sveriges största och bästa attraktioner här nedan.