LasseMajas Deckarhus i Gamla Linköping

Det luktar fuffens i Gamla Linköping och LasseMajas Detektivbyrå öppnar upp för att lösa gåtorna! Gamla Linköping har blivit ett ännu tryggare ställe när LasseMajas Deckarhus slår upp dörrarna för ett interaktivt besöksmål. Baserat på Martin Widmarks ikoniska böcker om dunderduon som löser brott har nu det första deckarhuset i världen gjort entré. Kom och lös mysterium i grupp eller upplev Valleby samtidigt som du unnar dig en god fika.

Besök deckarhusets webbplats

Bli en detektiv du med - Lös något av mysterierna!

I Deckarhuset i Linköping kan ni välja mellan att lösa tre olika mysterier: Campingmysteriet, Tågmysteriet eller Slottsmysteriet. På Deckarhuset löser ni mysterier tillsammans i er grupp. Varje grupp kan bestå av 3-5 personer. Glöm inte bort att Man måste köpa biljett online innan man kommer till Deckarhuset.

Campingmysteriet

Det är något skumt som pågår ute på campingen. Lasse och Maja har cyklat ut dit för att börja spana. De behöver hjälp för de kan inte lista ut vem det kan vara som saboterar för campingägare Gunnarsson.

Tågmysteriet

Lasse och Maja befinner sig på en hemlig plats ute på uppdrag. De spanar för det går nämligen en tjuv lös på tågstationen som har slagit till flera gånger, både på tågen och på stationen.

Slottsmysteriet

Greve von Farsen och hans betjänt håller på att duka upp för fest på slottet. Om några dagar ska hela Valleby få komma på chokladprovning. Men något står inte rätt till i förberedelserna.

En god fika på det?

Varmt välkomna till Panini och Bernards Cafe!

Välkomna att slå er ner på Sara och Dinos servering och ta en fika, mitt i Valleby. Från fiket kan ni se hamnen, polisstationen och flera andra välkända platser från Valleby.

Här hittar ni småkakor, muffins, korv, glass, saft, kaffe, mackor och mer. Panini och Bernards cafe ligger uppe i Oktagonen på våning 2.
Ni hittar hit genom att ta trapporna upp till vänster när ni kommer in genom huvudentren.

Du behöver inte ha löst någon mysterium eller köpa entrebiljett för att besöka bokhandeln eller cafeet.

Mer information


Vad är Gamla Linköping?

LasseMajas Deckarhus ligger i den charmiga miljön i Gamla Linköping - ett av Sveriges mest besökta museer med närmare 450 000 besökare varje år. Här blir historien levande och du och din familj kan uppleva stad, land och skog som för hundra år sedan. Besök några av de fina museimiljöerna, handla i butikerna, strosa i trädgårdarna, ta en promenad till Vallaskogen och Valla gård eller bara sitt ner och njut av en fika eller en bit mat. I Gamla Linköping finns massor av aktiviteter för både stora och små och det är lätt att göra ditt besök till en heldag. 

 

Res bekvämt och hållbart till Linköping

Till Linköping kan du resa bekvämt och hållbart från de flesta platser i Sverige! Med tåg tar det endast 1h och 40 min från Stockholm och 2h och 50 min från Malmö. Väl framme tar du dig enkelt runt med fossilfria bussar drivna på biogas eller el. Det finns ett stort utbud av boende i olika former och prisklass. Kanske bokar du en hel helg för familjen i Linköping? 

Östgötatrafiken

Resa till Linköping

Linköping är alltid nära! Linköpings strategiska läge både vid E4:an och vid stambanan mellan Malmö och Stockholm, gör att det är enkelt att ta sig hit.

Bo i Linköping

Linköping har ett stort utbud av hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast, både centralt och mer lantligt placerat. Här finns något för alla smaker!