Man som vandrar i Gamla Linköping
Kryddbotorget i Gamla Linköping
Damer under Tidernas Sommar i Gamla Linköping

Gamla Linköping

Följ med på en minnesrik tidsresa och upplev stad, skog och land som för hundra år sedan! Ta en paus i vardagen och njut av den rofyllda och unika historiska miljön med trähus, kullerstensgränder, gammaldags trädgårdar, handelsbodar och museihem!

 

I Gamla Linköping finns massor av aktiviteter för både stora och små och det är lätt att göra ditt besök till en heldag. Se till att stanna till vid de charmiga butiker som återspeglar det dåtida Linköpings handelsbodar. Här säljs karameller i strut, gammeldags husgeråd och närodlade produkter att gå loss på.

Bara en kort skogspromenad bort ligger Valla Gård och Vallamuseerna som visar Linköpings landsbygdshistoria. I ditt lantliga möte kommer du nära både djur och natur. På Valla Gård finns även Östergötlands största minigolfbana med två 18-hålsbanor att välja mellan. Tar du med barn på besöket, se till att även stanna till vid närliggande Lill-Valla, Linköpings största lekpark. Passa på att hälsa på getterna och kaninerna i närheten, och skulle ni råka vara på plats en söndag under skolterminen, finns det möjlighet till ponnyridning!

Under sommarevenemanget "Tidernas sommar" kan du varje dag träffa gatuskådespelare som bjuder på spontanteater på gator och torg. Vill du lära dig några bra luffartips och luffarnas hemliga språk har Gamla Linköpings luffare luffarskola. Under sommarsäsongen tuffar även ett tuff-tuff-tåg runt mellan stadskvarteren och Valla Gård, eller så strosar ni så sakteliga den lummiga skogspromenaden på egna ben.

På vintern pågår julmarknader i stadskvarteren - även dessa i sekelskiftesanda! Gatorna fylls av hundratals stånd som erbjuder allt från hantverk och mat till klingande toner av körer som sjunger julmusik.

Friluftsmuseet kammade hem en tredjeplats bland Sveriges med besökta museer 2020 och en sjundeplats 2019. Museet är öppet året runt, dessutom utan entréavgift.

Under 2023 öppnar en spännande nyhet i Gamla Linköping! LasseMajas Deckarhus flyttar in och öppnar upp portarna för besökare att lösa mysterier i en miljö som bygger på Martin Widmarks böcker om LasseMajas Detektivbyrå. 

Besök webbplats

Gamla Linköping


 

 

 

Äta i Gamla Linköping

I Friluftsmuseet behöver aldrig magarna kurra. Vad sägs om en frasig, nygräddad våffla gjord på eget recept? Med smaskiga ingredienser av svenskt smör, Östgötagrädde och mjölk, samt mjöl från Orga kvarn i Skärblacka? I Gamla Linköping gillar vi närodlad och klimatsmart mat. Du kan också packa med dig en picknickfilt och avnjuta maten utomhus i den magiska miljön. För den sötsugne finns paradiset strax intill på Cloettas chokladbod, mums!

Klicka på texten för att läsa mer om varje café och restaurang.

Dahlbergs Café >>
Skönfärgaregården Butik & Våffelstuga >>
Cloettas Butik i Gamla Linköping >>
GelatoHouse >>
Valla minigolf >>
Wärdshuset Gamla Linköping >>
LasseMajas Deckarhus Café & Butik >>

Korvboden (Ingen webbplats) - under sommaren finns en korvkiosk vid Kryddtorget som serverar kokt korv med bröd på gammaldags vis. 

 

Äta i Gamla Linköping

 

 

Övernatta i Gamla Linköping

Vill du testa på att övernatta i området under din vistelse? Inga problem! I flera av de gamla trähuset finns övernattningsmöjligheter.

Infomagasinet

I Infomagasinet, vår informations- och turistserviceplats, finns personal som kan svara på dina frågor om Gamla Linköping, om Linköping i övrigt och om hela Östergötland. Här kan du också hämta broschyrer och kartor m m. 

Tel 013-12 11 10
E-post: gamlalinkoping@linkoping.se


Tunnbindaregatan 8
582 46 Linköping