Vy över gamla Linköping
Människor i Gamla Linköping
Ett grönt blommande Gamla Linköping

Gamla Linköping

Följ med på en minnesrik tidsresa och upplev stad, skog och land som för hundra år sedan! Ta en paus i vardagen och njut av den rofyllda och unika historiska miljön med trähus, kullerstensgränder, historiska trädgårdar, många museimiljöer och utställningar. 

Du kan också besöka butiker med unikt hantverk, modern design, närproducerade matprodukter, karameller i strut och andra godsaker. Blir du törstig eller hungrig finns flera restauranger och caféer.

I Gamla Linköping finns massor av aktiviteter för både stora och små och det är lätt att göra ditt besök till en heldag. Museet är tillgängligt året runt, dygnet runt och dessutom utan entréavgift.

En kort promenad från stadskvarteren, genom naturreservatet Vallaskogen, tar dig till det lantliga Valla Gård och Vallamuseerna som visar utvecklingen inom jordbruk, transport och teknik. Här kommer du nära djur och natur. På Valla Gård finns även Östergötlands största minigolfbana med två 18-hålsbanor att välja mellan. Tar du med barn på besöket, se till att även stanna till vid närliggande Lill-Valla, Linköpings största lekpark. Passa på att hälsa på hästar, får, getter, höns och kaniner.

Under sommarevenemanget "Tidernas sommar" kan du varje dag träffa skådespelare som bjuder på spontanteater på gator och torg. I luffarskolan får du bra luffartips och lär dig lite av luffarnas hemliga språk, i folkskolan kan du skriva med griffel och bläck. Här finns olika miljöer där du lär dig mer om livet förr genom att leka och delta i olika sysslor. Under sommarsäsongen tuffar även ett litet eltåg runt mellan stadskvarteren och Valla Gård, eller så strosar ni så sakteliga den lummiga skogspromenaden på egna ben. 

En nyhet i stadskvarteren är LasseMajas Deckarhus, där du kan hjälpa detektiverna Lasse och Maja att lösa mysterier i en miljö som bygger på Martin Widmarks böcker om LasseMajas Detektivbyrå. Deckarhuset har öppet hela året.

Veckorna runt jul fylls friluftsmuseet med massor av genuin julstämning och olika julevenemang, exempelvis den populära julmarknaden - även denna i härligt gammaldags inramning, med klingande toner av körsång och julmusik. Gatorna är då fulla av hundratals marknadsstånd som erbjuder allt från hantverk till mat. 


Besök webbplats

Gamla Linköping


 

 

 

Äta i Gamla Linköping

I Gamla Linköping behöver magarna aldrig kurra. Vad sägs om en frasig, nygräddad våffla gjord på eget recept? Med smaskiga ingredienser av svenskt smör, östgötsk grädde och mjölk, samt mjöl från Orga kvarn i Skärblacka. I friluftsmuseet gillar vi närodlad och klimatsmart mat! Du kan också packa med dig en picknickfilt och avnjuta maten utomhus i den magiska miljön. För den som är godissugen finns paradiset i Cloettas butik, mums!

Klicka på texten för att läsa mer om varje café och restaurang.

Dahlbergs Café >>
Skönfärgaregården Butik & Våffelstuga >>
Cloettas Butik i Gamla Linköping >>
GelatoHouse >>
Valla minigolf >>
Wärdshuset Gamla Linköping >>
LasseMajas Deckarhus Café & Butik >>

Korvboden (Ingen webbplats) - under sommaren finns en korvkiosk vid Kryddtorget som serverar kokt korv med bröd på gammaldags vis. 

 

Äta i Gamla Linköping

 

 

Övernatta i Gamla Linköping

Vill du stanna i Gamla Linköping mer än en dag? Inga problem! Här finns flera olika övernattningsmöjligheter, där du kan välja mellan hotell- och vandrarhemsstandard.

Hilma Winblads Bed and Breakfast Gamla Linköping

Hilma Winblads Bed and Breakfast

I en av de charmiga gamla träkåkarna i Gamla Linköping finns Hilma Winblads Bed and Breakfast. Upplev hur det är att vakna en morgon omgiven av gamla trähus och kullerstensgränder.

Infomagasinet

I Infomagasinet, vår informations- och turistserviceplats, finns personal som kan svara på dina frågor om Gamla Linköping, om Linköping i övrigt och om hela Östergötland. Här kan du också hämta broschyrer och kartor m m. 

Tel 013-12 11 10
E-post: gamlalinkoping@linkoping.se


Tunnbindaregatan 8
582 46 Linköping