Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Gamla Linköping – res 100 år tillbaka i tiden

Två barn i tidstypiska kläder i Gamla Linköping.Två barn i tidstypiska kläder i Gamla Linköping.

Gamla Linköping är ett av Östergötlands största besöksmål och ett av Sveriges mest besökta museer, med närmare 450 000 besökare varje år. Här kan du göra en tidsresa hundra år tillbaka eller mer och ta del av levande historia i stad, land och skog.

I stadskvarteren finns ett hundratal trähus, som flyttats från andra delar av Linköping. De omges av kullerstensgränder, bakgårdar och vackra historiska trädgårdar, där du kan slå dig ner och njuta av en stunds lugn och ro, långt från den hektiska vardagen. I husen i staden och på Valla gård, den lantliga delen av museet, hittar du cirka 25 olika museimiljöer och utställningar, som berättar om hur människor arbetade, bodde och levde förr.

Men allt är inte “bara” historia här – det finns även små mysiga butiker, caféer och restauranger, teaterscener och en dansbana. För barn och deras familjer finns även mycket annat kul, till exempel LasseMajas Deckarhus, djur, minigolf, pulkabackar, Linköpings största lekpark Lill-Valla och flera andra lekmiljöer. I Vallaskogens naturreservat kan du ströva fritt och hitta din egen favoritplats, hälsa på djuren, leta fornlämningar eller följa något av spåren där du lär dig mer om naturen.

Kvinna i 1800-talskläder som cyklar i Gamla Linköping.

Sommartid träffar du skådespelare i tidstypiska kläder.

Full aktivitet under sommar och jul

Gamla Linköping erbjuder aktiviteter, upplevelser och evenemang för både barn och vuxna hela året. Starkt utökat utbud under Tidernas sommar, från veckan efter midsommar till mitten av augusti, med många olika familjeaktiviteter varje dag. Massor av genuin julstämning veckorna runt jul, inte minst under den populära julmarknaden.

Boendemöjligheter på hotell och vandrarhem finns mitt i museet. Du hittar Gamla Linköping 2 km väster om centrala Linköping (skyltat från alla större vägar inklusive E4, avfart 111). Museiområdet har fri entré och är alltid tillgängligt, året runt, dygnet runt. Öppettiderna i övriga verksamheter varierar lite med årstiderna, men många har öppet hela året. För mer info om aktuella öppettider, besök gamlalinkoping.se.

Bli ambassadörsfamilj för Gamla Linköping

Är du Linköpingsbo och gillar Gamla Linköping så mycket att du och din familj kan tänka er att bli ambassadörer för besöksmålet? Då har ni chansen nu. Vi söker tre Linköpingsfamiljer som under ett år väljs ut som ambassadörer för Gamla Linköping.

Vi söker ambassadörsfamiljer till Gamla Linköping

Jul i Gamla Linköping

Inför jul är det extra mysigt och julpyntat i Gamla Linköping. Under två helger går den populära julmarknaden av stapeln. Kolla in filmen nedan för att uppleva den mysiga stämningen på julmarknaden.

Bo, äta och shoppa i Gamla Linköping

Hannas Silver, Aktör i Gamla Linköping i LinköpingHannas Silver, Aktör i Gamla Linköping i Linköping

Shopping

Hannas Silver
Skådespelare i Friluftsmuseet Gamla LinköpingSkådespelare i Friluftsmuseet Gamla Linköping
Vi på [ANAME] är en Miljösäkrad verksamhet

Sevärdheter

Gamla Linköping
Hos Stickaboa i Gamla Linköping kan du köpa massvis med garn. Butik i Linköping.Hos Stickaboa i Gamla Linköping kan du köpa massvis med garn. Butik i Linköping.

Shopping

Stickaboa
En kvinna och ett barn utanför Ankungens bokhandel i Gamla Linköping.En kvinna och ett barn utanför Ankungens bokhandel i Gamla Linköping.

Shopping

Ankungen
Ägaren Stina framför sitt trälager till butiken Just Wood i Gamla LinköpingÄgaren Stina framför sitt trälager till butiken Just Wood i Gamla Linköping
[ANAME] är värdskapsambassadörer.

Shopping

Just Wood

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning

Aktuella evenemang i Gamla Linköping

Familj

“Emil i Lönneberga” på Tidstorp i Gamla Linköping

 • , fler datum finns
 • Tidstorp i Gamla Linköping
 • Från: 185 kr
Affisch för familjeteatern LasseMaja och Campingmysteriet som spelas i Linköping på FolkparksteaternAffisch för familjeteatern LasseMaja och Campingmysteriet som spelas i Linköping på Folkparksteatern
Familj

LasseMaja och Campingmysteriet på Folkparksteatern

 • , fler datum finns
 • Folkparksteatern
 • Från: 159 kr
Affisch blad för den förtrollade kofferten i Gamla Linköping. En person i en koffert och en person som står bredvid.Affisch blad för den förtrollade kofferten i Gamla Linköping. En person i en koffert och en person som står bredvid.
Familj

Den förtrollade kofferten – barnteater i Gamla Linköping

 • , fler datum finns
 • Lilla scenen i Gamla Linköping
 • Från: 120 kr
Bild på tre skådespelare som spelar katter i familjeteatern Pelle SvanslösBild på tre skådespelare som spelar katter i familjeteatern Pelle Svanslös
Familj

Sommarteater: Pelle Svanslös är lös!

 • , fler datum finns
 • Folkparksteatern, Gamla Linköping
 • Från: 160 kr

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning

Tre dagsprogram för familjen i Gamla Linköping

I Gamla Linköping finns massor att göra. Här hittar du tre färdigplanerade dagar med några av de aktiviteter som du och din familj inte få missa under er tidsresa tillbaka i tiden.

Få tips och inspiration om vad som händer i Linköping

Fyll i dina uppgifter så skickar vi dig tips om evenemang, aktiviteter och annat som kan vara intressant för dig.

Oops! Det verkar som att du glömt att ange vilken stad du bor i. Vänligen fyll i din stad så att vi kan fortsätta.

För att vi ska kunna behandla din prenumeration behöver du godkänna vår integritetspolicy.