Linköpings Slotts- & Domkyrkomuseum

Ett spännande medeltidsmuseum mitt i centrala Linköping. Se det gömda biskopstornet från 1200-talet och Domkyrkans unika skatter. Museet beskriver slottets och domkyrkans utveckling från 1100-talet fram till renässansen.

Linköpings Slotts- och Domkyrkomuseum är inrymt i Linköpings slott, vilket från början uppfördes som biskopsgård, vars äldsta delar är från sent 1100-tal. Här får man stiga in i Biskop Bengts torn som byggdes 1286 och ännu idag står helt intakt i slottets väggar. Under 90-talet gjordes en omfattande byggnadsarkeologisk undersökning och som besökare får man nu möjlighet att se resultatet av utgrävningarna i och omkring slottet. I skattkammaren på andra plan visas en del av domkyrkans fantastiska silverföremål och unika textilier, varav de äldsta är tillverkade av Birgittasystrarna i Vadstena på 1400 och 1500-talet. Uppe på tredje plan möter vi en modell i skala 1:20 av slottet.

Arrangemang
Vi kan även ta emot större arrangemang för konferens eller eller grupper om totalt 70 personer eller färre i en unik miljö.

Sittande matgäster 60 personer
Föreläsning 70 personer
Teater/musik 60 personer

Besök webbplats


Borggården
582 28 Linköping
info@lsdm.se