Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Linköping vs Sveriges 3 största städer.

Var ska din nästa konferens hållas?

Linköping vs Stockholm, Göteborg och Malmö. Var är det bäst att hålla konferens? Vi bestämde oss för att låta konferensstaden Linköping gå en match mot Sveriges tre största städer och se hur resultatet blir när vi jämför dem utifrån fem olika parametrar. Kanske är vi partiska, men håll med om att Linköping definitivt är värt att kika närmare på!

1. Läget

Med sitt strategiska läge vid E4:an och stambanan mellan Malmö och Stockholm är det enkelt att ta sig till Linköping, oavsett färdmedel. Med X2000 är restiden från Stockholm ca 1 h och 40 minuter och med tåget från Malmö når du Linköping på mindre än 3 timmar. 5 km från centrum ligger Linköping City Airport och därifrån når du destinationer över hela världen via Amsterdam.

Och när du väl är här, i Linköping, kommer du snart att upptäcka de stora fördelarna. Allt finns nära. Det är oftast promenadavstånd mellan hotell och konferensanläggning, och det är riktigt enkelt att ta sig vidare till natursköna upplevelser och kul aktiviteter. Så enkelt att vi faktiskt väljer att ge första poängen till Linköping.

Linköping vs Sveriges tre största städer: 1-noll

2. Anläggningen

Vi vet. Det finns massor av fantastiska konferensanläggningar i vårt land, men vi är riktigt stolta över det vi kan erbjuda här i Linköping. Visit Linköping & Co erbjuder en av Sveriges främsta kongress- och konsertanläggningar med inte mindre än 20 attraktiva och flexibla lokaler i samma byggnad. Vår största lokal, Crusellhallen, rymmer 1 200 personer och du har även möjlighet att boka Saab Arena för arrangemang med upp till 5 000 besökare.

På Visit Linköping & Co är vi dessutom vana vid att jobba med säkerhet. Vi arrangerade bland annat TV4:as Stadsministerduell 2018, ett klassiskt högriskevenemang, och vi har alla rutiner på plats för att erbjuda er en trygg och säker konferens. När det gäller anläggning får det helt enkelt bli oavgjort. En poäng till vardera sida.

Linköping vs Sveriges tre största städer: 2-1

3. Aktiviteter

Visit Linköping & Co arrangerar inte bara konferenser, vi är dessutom en del av stadens besöksnäringsbolag. Det betyder att vi samarbetar med alla lokala aktörer och har koll på allt som händer. Med andra ord: vill du ha hjälp med nya, spännande uppslag har du verkligen kommit rätt.

Våra projektledare lyssnar på dina visioner och hjälper dig att skräddarsy ett program som passar just er. Löper konferensen över flera dagar föreslår vi gärna att åtminstone en middag planeras utanför våra lokaler – varför inte på Linköpings flygvapenmuseum där vi kan duka upp långbord mellan militärplanen i hangaren? Så, handen på hjärtat. Vi kan inte säga att vi erbjuder mer än storstäderna, men med vårt engagemang och vida kontaktnät kan vi lova dig ett program utöver det vanliga. Oavgjort igen.

Linköping vs Sveriges tre största städer: 3-2

4. Maten

Maten är en stor del av konferensen, och en kväll med god mat och dryck får hela eventet att lyfta. På Visit Linköping & Co’s prisbelönta restaurang arbetar fantastiska kockar som kan överträffa de flesta förväntningar. Restaurangen är både Svanenmärkt och Green Key-certifierad, och vi serverar vi upp till 1 500 sittande gäster.

Tillsammans med vår välrenommerade köksmästare Anders Gustafsson planerar du frukost, lunch, eftermiddagsfika och middag. Kanske har du något särskilt tema för konferensen som du vill hämta upp i menyn? Vi anpassar menyerna efter säsong och erbjuder alltid närodlade råvaror. Här skulle vi vilja ge en poäng till Linköping, men eftersom vi inte ska skryta låter vi det bli oavgjort. En poäng till vardera sida.

Linköping vs Sveriges tre största städer: 4-3

5. Personalen

Det personliga engagemanget är viktigt för att skapa en riktigt lyckad konferens. Och här kan vi lova massor, utan att lova för mycket. När du vänder dig till oss på Visit Linköping & Co får du hjälp med allt. Vi ser helt enkelt till att det flyter, utan krångel, från start till mål.

Vi börjar med ett uppstartsmöte där du berättar om era önskemål och förutsättningar, och vi kontrar med kreativa förslag och smarta lösningar. En av våra projektledare blir din personliga kontaktperson och tillsammans planerar ni allt från lokaler och tidsschema till eventuella säkerhetsåtgärder, boende och transporter. Kort sagt: vi skräddarsyr er upplevelse och med hjälp av våra tekniker, kockar och säkerhetsansvariga lovar vi ett riktigt lyckat resultat. Här måste vi slå oss för bröstet och ge Linköping sista poängen. Tävlingen är avgjord och resultatet talar för sig själv.

Linköping vs Sveriges tre största städer: 5-3

Ja, hur ska vi då sammanfatta den här matchen? Storstäderna gav Linköping en tuff match när det gäller konferensanläggningar, aktiviteter och mat vilket var ganska väntat. Ju större stad, desto större utbud, men Linköping kontrade med kvalitet, skräddarsydda program och ett otroligt passionerat restaurangkök. När det gäller läge och transporter vann Linköping – delvis tack vare sin ”lilla” storlek – och Linköpingspersonalen tog hem sista poängen tack vare sitt enorma engagemang.Så: 5-3 till Linköping, resultatet talar för sig själv.

Dina, Liza och Simon hejar fram Sverige en vacker sommardag i Linköping.

Välkommen att kontakta oss. Vi lovar att du inte kommer att bli besviken!

Boka ett förutsättningslöst möte nu!

Skapa en framgångsrik konferens, företagsevent eller mässa tillsammans med oss.

Detta fält är obligatoriskt och du måste fylla i det.

Detta fält är obligatoriskt och du måste fylla i det.

Detta fält är obligatoriskt och du måste fylla i det.

Detta fält är obligatoriskt och du måste fylla i det.

Detta fält är obligatoriskt och du måste fylla i det.

För att vi ska kunna behandla din mötesförfrågan behöver du godkänna vår integritetspolicy.

Fyll i