Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Saab Arena som konferens- och festlokal

Uppdukat för konferens på Saab arenaUppdukat för konferens på Saab arena

Planerar ni en stor konferens, fest eller annat stort möte med alla anställda på företaget? Saab Arena är en av Sveriges största evenemangsarenor med en publikkapacitet 11 500 personer varav 3 000 ståendes på parketten vid till exempel konserter.

I och med arenans storlek är begränsningarna små när det kommer till vad just ni vill använda ytan till. Arenan agerar till vardags hemmaarena till Linköpings Hockey Club men är så pass flexibel att den passar lika bra som lokal för en större konferens eller kongress. Arenan möbleras utifrån hur många ni är på ert företag och vilka behov och önskemål ni har. Till exempel tar en biosittning på parketten 2 200 personer och en skolsittning rymmer upp till 1 000 personer.

Tillgänglighet för besökare

Saab Arena är belägen centralt på Stångåns östra strand med gångavstånd från resecentrum och med Linköpings flygplats endast 1 km från arenan vilket gör den till ett lättillgängligt alternativ för resenärer.

Utanför arenan finns goda parkeringsmöjligheter med bland annat 24 handikapplatser varav 16 stycken på parkeringen framför arenan och 8 stycken på långsidan. Inne i arenan finner ni två hissar – en stor hiss i det vänstra trapphuset i entréhallen och en mindre hiss utanför sektion H. Rullstolsplatser finns på Saab Arena men placeringarna skiljer sig beroende på evenemang, oftast byggs det upp en ramp på parkett. Arenan är lättillgänglig för alla besökare, oavsett behov.

Tillgänglighet för aktörer

I anslutning till arenan finns stora parkeringsytor för större fordon samt mycket goda lossnings- och lastningsplatser.

Arenan är utrustad med ett modernt datanätverk och stora el-och ljusmöjligheter som går att anpassa efter era önskemål. Vi har stora resurser på plats och kan ordna allt från ljussättning och plasmaskärmar till möblemang och banderoller. Önskar du annan utrustning hjälper vi dig såklart med det.

Kickoffer och företagsfester

Stora kickoffer kan med fördel hållas i arenan med konferens, middag och fest under samma tak – ett kostnadseffektivt och funktionellt alternativ. Likaså företagsfester som julfest eller vårfest går att anordna på arenan.

Mässor och utställningar

Är ni istället intresserade av att hålla en mässa eller utställning i arenan är det självklart inte några problem det heller, ni har både det stora arenarummet och entréhallen till ert förfogande. Det kan även arrangeras bolagsstämmor och större företagsfester med underhållning på scen och sittande middag för upp till 1 500 gäster utefter era önskemål. Är ni flera personer som önskar middag rymmer arenagolvet upp till 3 000 stående buffégäster.

I och med Saab Arenas kapacitet finns goda förutsättningar för större konferenser, kongresser eller andra möten. Beroende på vad ni har för syfte med ert event så hjälps vi tillsammans åt att sätta målet med arrangemanget. Ni kan till exempel anordna en julfest för alla anställda för att höja motivationen på företaget eller ett kundevent med aktiviteter och middag för att stärka era kundrelationer. Vill ni istället arrangera en kickoff med middag eller en familjedag med aktiviteter för hela familjen går det naturligtvis också bra på arenan.

Boka ett förutsättningslöst möte nu!

Skapa en framgångsrik konferens, företagsevent eller mässa tillsammans med oss.

Detta fält är obligatoriskt och du måste fylla i det.

Detta fält är obligatoriskt och du måste fylla i det.

Detta fält är obligatoriskt och du måste fylla i det.

Detta fält är obligatoriskt och du måste fylla i det.

Detta fält är obligatoriskt och du måste fylla i det.

För att vi ska kunna behandla din mötesförfrågan behöver du godkänna vår integritetspolicy.

Fyll i