Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Välkommen till Kinda kanal

En drönarbild över Kinda kanal där man ser passagerarbåten MS Kind.En drönarbild över Kinda kanal där man ser passagerarbåten MS Kind.

Du som söker vackra naturupplevelser och lugn och ro, välkommen till Kinda kanal. Kanalen är ett långsmalt område på 80 kilometer med varierad natur och upplevelser och sträcker sig från staden Linköping i norr till orterna Horn och Hycklinge i söder.

Upptäck kanalen på ditt sätt

Det finns flera sätt att upptäcka Kinda kanal oavsett om du vill vara på vattnet eller hålla dig på land. Det som alla sätt har gemensamt är fantastiska vyer och lummig natur.

En fritidsbåt i Hovetorps slussar, Kinda kanal.

På egen hand med båt

Med sina 15 handdrivna slussar har Kinda kanal har en sträcka på 80 kilometer och slingrar sig rätt igenom hjärtat av Östergötland. Du når ända från Linköping i norr till orterna Horn och Hycklinge i söder genom en tur med din fritidsbåt. Kanalens karaktär varierar längs färden – oavsett om du föredrar natur och kultur, det lugna stilla eller god mat gjord på lokala råvaror så finns allt inom räckhåll genom en tur med båten. Här finns helt enkelt många skatter att upptäcka!

MS Kind är ute på tur vid Tannefors slussar.

Kryssa på Kinda kanal

För den som inte utforskar Kinda kanal med egen båt finns det möjlighet att följa med på en svindlande vacker dagstur, kvällstur eller kortare färd med passagerarbåt. En kryssning utmed Kinda Kanal är en tur genom landskap och hänförande scenerier. Det är också en stor resa i tiden, i den lilla världen. Följ med M/S Kind för att äta gott, lyssna på musik, och umgås med vänner.

En tjej som paddlar på Stora Rängen.

Paddla på Kinda kanal

Kinda kanal och dess sjösystem har fina paddelvatten en stor del av året. Kanotbryggor finns i anslutning till alla slussar så att man kan lyfta förbi slussarna. För dig som inte vill slussa finns fantastisk paddling på de stora sjöarna i söder.

Vandra eller cykla längs med Kinda kanal

Ett underbart sätt att upptäcka Kinda Kanals natur är till fots eller på cykel. Du kommer nära naturen och får förstklassig utsikt längs färden. Njut helt enkelt av lugnet av att upptäcka kanalen i egen takt.

Få tips och inspiration om vad som händer i Linköping

Fyll i dina uppgifter så skickar vi dig tips om evenemang, aktiviteter och annat som kan vara intressant för dig.

Oops! Det verkar som att du glömt att ange vilken stad du bor i. Vänligen fyll i din stad så att vi kan fortsätta.

För att vi ska kunna behandla din prenumeration behöver du godkänna vår integritetspolicy.