Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Väster om stan

Upplev livet på landet hos de charmiga butiker som ligger längs rutten Väster om stan.

En bild med blommor på ett fält på Östgötaslätten.En bild med blommor på ett fält på Östgötaslätten.

Väster om Linköping får du uppleva livet på landet bland mysiga utflyktsmål med allt från nybakat bröd hos Boställets Vedugnsbageri till nyskördade tomater från Växthuset Rökinge Gård.

Välkommen ut på landet! Observera att aktörerna har olika öppettider, adresser och kontaktinformation.

En exteriör sommarbild på Boställets vedugnsbageri.

Mysigt fika och nostalgimuseum

Boställets vedugnsbageri bakar goda och vackra bröd med knaprig yta och gott inkråm men även bullar och något annat gott till fikat. Brödet gräddas i deras unika vedugn vilket ger en särskilt god skorpa med riktigt mycket smak. Här kan du fika i det mysiga cafét eller utomhus om vädret tillåter och äta en lättare lunch.

Kornettgården är ett av Sveriges största nostalgimuseer och här kan du uppleva allt från 60-tals kök/vardagsrum, handelsboden till ungdomsrummet på 70-talet allt i uppbyggda miljöer. Här finns 1000-tals med prylar från början av 1900-talet fram till 80-talet. Är du sugen på fika kan du avnjuta deras hembakta bullar och kakor.

Röda stora tomater på Rökinge gård.

Grönt och gårdsbutiker

Rökinge gård kan du besöka gårdsbutiken med försäljning av egenodlade grönsaker och växter från växthuset. Passa på att unna dig lite goda tomater och annat gott!

Även hos Björktorps Gröna hittar du växter. Välkommen till den lilla handelsträdgården i Kaga där du hittar sommarblommor, perenner, snittblommor och grönsaker utifrån säsong. Här finns också ett växthus med lite tillbehör och presenter.

Plocka dina egna jordgubbar på sommaren och såga din egen julgran vintertid! Tift Södergård erbjuder självplock.

En exteriör bild från Bländebo Loppis, Väster om stan.

Loppis, islandshästar och gårdshotell

I en lantlig miljö omgivet av vackra åkrar hittar du Bländebo loppis som ger ett hemtrevligt och mysigt intryck med sin lummiga trädgård och röda stuga med vita knutar. Här kan du strosa omkring länge och botanisera bland retro, glas, lanthandelskuriosa och möbler.

Stenholmen Gårdshotell är en oas bara femton minuter från stan som erbjuder boende i två olika hotellbyggnader.  Njut av en kall dricka i bastun eller ute i hetvattenpoolen i den friska luften med en vacker utsikt över hästhagar. På gården finns även ett stort Islandshästcenter med möjlighet till ridturer och kurser.

Keramik på Ledbergs krukmakeri.

Vackra hantverk

Ledbergs krukmakeri är ett klassiskt krukmakeri med lergods och tillverkning av bruksgods. Botanisera bland  vackra fat, skålar, muggar med mera. Krukmakeriet har en öppen verkstad.

Hagdahls smide är en anrik smedja som hade sina glansdagar runt 50-talet. Nu har familjen Hagdahl rustat upp smedjan för att återigen skapa vackra bruksföremål av svenskt järn och konstsmide som exempelvis ljusstakar, marschall-hållare, krokar, mm.