Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Din stora guide till

Linköpings loppisar och second hand-butiker

Runtom Linköping är chanserna till att fynda många.

Inifrån Bländebo Loppis i LinköpingInifrån Bländebo Loppis i Linköping

Välj bort det nyproducerade och hitta istället prylarna som gör ditt hem både personligt och unikt! Runtom Linköping är chanserna till att fynda många, så därför ger vi dig här Linköpings stora second hand- och loppiskarta!

Dubbelkolla alltid butikens öppettider innan ditt besök då de kan variera beroende på säsong.

Centrala Linköping

Äntligen dags för en efterlängtad second hand-runda i Linköping! För dig som vill kunna promenera mellan de olika alternativen så finns det flertalet ställen att inte missa i centrala Linköping.

På Platensgatan hittar du vårt första stopp, Myrorna. Här kan du hitta allt från kläder och smycken till porslin och diverse inredning. Ett hett tips från oss är att ta ett varv på bokavdelningen. Här kan du hitta ett gäng härliga pocketböcker att njuta av under en kommande semester, en härlig kokbok fullproppad med nya favoritrecept eller en stilren coffee table bok!

second hand butik i Linköping

Ett annat ställe, på Nygatan i närheten av Hospitalstorget, hittar du Raw and Refined by AWESOME RAGS. Den ena delen (Raw) är en exklusivare second hand med kläder, skor och accessoarer med modevarumärken och vintage. Den andra delen (Refined) är en re-design del där du kan fynda återvunna/inlämnade produkter. Butiken säljer second hand produkter åt kunder på kommission.

På Storgatan hittar du Fashion PWR, här kan du köpa secondhandkläder i butiken (eller på nätet), hyra kläder för speciella event – eller vid specifika tillfällen byta kläder med någon. Fashion PWR är en gemenskap för alla som vill ha en hållbar garderob på ett roligt, enkelt och kollektivt sätt.

I utkanten av innerstaden kan du besöka Nostalgimix, som är en second hand-butik med fokus på 50- och 70-tal. Här kan du gå loss på bland annat vinylskivor, smycken, burkar eller leksaker. Du vet väl att en plåtburk kan bli en snygg detalj i hemmet eller att den där leksaken kanske perfekt i bokhyllan som en snygg och annorlunda inredningsdetalj? Bara fantasin sätter stopp.

På Industrigatan 38 hittar du Hjälpverksamheten Återvinningen som har ett brett sortiment av möbler och prylar där du har stor chans till att göra riktiga fynd. Hyllorna är fyllda med diverse saker så ta dig tid att gå igenom dessa. Kanske ska du unna dig en fin och unika tavla som kan bli en fin inredningsdetalj i hemmet.

Tornbyområdet

Om du gillar second hand butiker så är Tornbyområdet i Linköping ditt paradis. Här hittar du stora lokaler fyllda med massor av olika loppis-kap!

Erikshjälpen är en stor second hand- butik i Tornby. Allt överskott från försäljningen går till socialt och humanitärt hjälparbete i Linköping samt till internationella satsningar. Butiken är stor och här kan du hitta allt från möbler till kläder och porslin. Missa inte heller Erikshjälpens mysiga café där du kan slå dig ner i någon av de sköna fåtöljerna och njuta av något gott för att få lite extra energi inför din loppisrunda!

Inte långt därifrån ligger Hjärta till Hjärta. Här på en av Sveriges största second hand- butiker hittar du det mesta. Överskottet från butiken går till biståndsinsatser i bland annat Albanien, Bulgarien, Lettland och Rumänien- så här kan du fynda med gott samvete.

Inifrån Stadsmissionens second hand i linköping

Ett annat ställe som du inte får missa är Stadsmissionen Second Hand. Här ges både prylar och människor en andra chans när personer som av olika skäl inte kommer in på arbetsmarknaden arbetar med att driva en av Linköpings bästa second hand butiker. Här kan du hitta kläder, möbler, teknik och porslin.

Myrornas är Tornbys nytt tillskott som öppnade en till butik i området hösten 2023. Även här hittar du ett stort urval av möbler, prylar, kläder och accessoarer bland deras 1000 kvadratmeter. Överskottet går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Så tack vare att du väljer att köpa ett par skor, en tallrik, en tavla eller en fåtölj second hand hos oss kan någon i förlängningen erbjudas ett mål mat eller en trygg plats att sova på.

Linköpings första obemannade loppis och outlet – Swoppis ligger även den i Tornby. Dörren öppnas med Bank-ID. Det finns både nytt och begagnat i butiken samt många olika produkter för hem och hushåll till låga priser.

En nyhet bland Linköpings second hand butiker är Busfrö! Sveriges största kommersiella secondhandkedja för Barn, Dam, Herr, Lek & Hem. Busfrö är en modern, färgglad och spännande secondhandkedja där du kan fynda bland hundratals kvadratmeter av kläder och saker – Allt i mycket fräscht skick.

På Landsbygden

I en lantlig miljö omgivet av vackra åkrar hittar du Bländebo loppis som ger ett hemtrevligt och mysigt intryck med sin lummiga trädgård och röda stuga med vita knutar. Här kan du strosa omkring länge och botanisera bland retro, glas, lanthandelskuriosa och möbler. På sommaren kan du slå dig ner i syrenbersån och njut av en kaffe och glass samtidigt som du beundrar dina fynd!

En loppis du inte får missa är 73ans loppis som ligger mitt i Eklandskapet. Uppe på ett loft i en lada hittar du denna loppis och här hittar du allt från kläder och smycken till porslin. Att besöka 73:ans loppis blir ett perfekt utflyktsmål, för när du har fyndat klart kan du sedan gå ett stenkast bort för att njuta av en närproducerad glass hos Stafsäters Gårdsglass samt besöka närliggande butiker.

Bländebo loppis på landbygden i linköping

Fler second hand butiker som du inte vill missa:

Upptäck alla smarta delningsinitiativ i Linköping!

På Smarta Kartan hittar du verksamheter där du kan hyra, byta, låna, ge och få. Lokala delningsinitiativ, alltså. Upptäck stadens fruktträd, cykelkök, låna verktyg och mycket mer. Den senaste informationen hittar du alltid på respektive verksamhets webbplats eller sociala medier.

Få tips och inspiration om vad som händer i Linköping

Fyll i dina uppgifter så skickar vi dig tips om evenemang, aktiviteter och annat som kan vara intressant för dig.

Oops! Det verkar som att du glömt att ange vilken stad du bor i. Vänligen fyll i din stad så att vi kan fortsätta.

För att vi ska kunna behandla din prenumeration behöver du godkänna vår integritetspolicy.