Shopping

Glöm trötta ben, skoskav och långa transportsträckor - i Linköping finns hela city alldeles nära. På bara några promenadstegs avstånd hittar du alla de stora butikskedjorna, trendiga gallerior, exklusiva boutiquer och professionella specialbutiker samlade runt trivsamma torg och vänliga gågator. Bilen parkerar du smidigt i något av de centrala parkeringshusen. Tåg- eller bussresenärer promenerar till citykärnan på några få minuter.

Shoppa i Linköping city

I Linköping city finns många butiker att nå på kort avstånd. På bara några promenadstegs avstånd hittar du alla de stora butikskedjorna, trendiga gallerior, exklusiva boutiquer och professionella specialbutiker samlade runt trivsamma torg och vänliga gågator. Det är mest liv och rörelse, och flest butiker, på och mellan de tre stora torgen. De ligger som ett pärlband från väst till öst, med Stora Torget (Filbyter) och Trädgårdstorget förbundna via "lilla sneda gatan" - Tannerforsgatan - och sedan med en snutt av Nygatan ner till Lilla Torget (Gyllentorget).Bilen parkerar du smidigt i något av de centrala parkeringshusen. Tåg- eller bussresenärer promenerar till citykärnan på några få minuter.
Linköping City Samverkan har listat butiker i staden som är medlemmar i Linköping City Samverkan och du finner dem under: www.linkopingcity.se Vid torgen ligger shoppinggalleriorna med alla sina butiker, lokala såväl som de flesta nationella kedjorna.

Tornby, i-HUSET och IKEA

I norra Linköping, ligger ett av Sveriges största handelsområde - Tornby köpcentrum. I handelsområdet Tornby alldeles vid E4, bara några kilometer nordväst om Linköpings stadskärna, ligger i-HUSET. Hit kommer runt 5 miljoner besökare varje år för att handla i över 60 butiker för alla sorters stilar och smaker. Här finns butiker för snabba vardagsärenden, inspirationsstrosande, sista minuten presenten, interiör och IKEA som har direktingång från shoppingcentret.

Öppettider i-HUSET: Vardagar 10-20 Lördag-söndagar 10-18
Läs mer på www.i.huset.se (extern länk, öppnas i nytt fönster)

 

Akewa Keramik

I Ulrika prästgård tillverkas och formges keramik och textil. De flesta föremål är bruksföremål som skulpturer och tavlor. Föremålen är i stengodsteknik med askglasyr, men även raku/eldraku samt rökbrända och gropbrända finns att se och köpa.
 

Anderska Konsthantverk

Anderska Konsthantverk ligger i Gamla Linköpings fantastiska miljö med butiker o museer. I vår butik erbjuder vi  unik handdrejad keramik och tavlor. Krukmakeriet ligger i anslutning till butiken och har vid enstaka tillfällen öppet.

Silversmidet är av egen design och det finns även inslag av inköpta produkter som smycken och sjalar. Här finns också Daniel Henningssons fantastiska trådslöjd.

Vi har öppet året runt!

Tis-fre 10-17
Lör-sön 11-16

Välkommen!

Hanna Svärdström- silversmed
Lilian Szin -  keramik och tavlor
 

Bjärstad Bigårdar

Välkommen att köpa östgötahonung från Bjärstad, 1,5 mil sydost om Linköping. Säljer både till butiker och privatpersoner.

Brink Ull

Från våra djur på gården gör vi unika hantverk. Vi gör arbetena från grunden: klipper, rensar, tvättar, tovar,spinner, väver och stickar. Vi strävar efter en så naturlig och skonsam hantering som möjligt av både djuren och tillverkningen. Vi är rädda om naturen och använder endast såpa och schampo när vi arbetar.
Vi designar egna mönster och säljer handspunnet och till viss del maskinspunnet garn från våra djur. Du väljer själv vilket djur garnet ska komma ifrån och vilket mönster du vill sticka. Vi tillverkar veganfällar och olika ting från ullen på våra får.

Gewecke Keramik

Sedan 1996 driver Ann och Bengt Gewecke sitt eget krukmakeri. Ann gör unika föremål huvudsakligen i stengods, men tycker också att det är spännande att kombinera leran med andra material. Basen i Bengts produktion är bruksgodset, med tekannor som specialitet. Enkla, rena linjer och självklar funktion är utgångspunkten i Bengts arbete.

Handelsboden i Gamla Linköping

Gör ett besök i den gamla Handelsboden, där du kan känna doften och atmosfären i en butik från förra sekelskiftet! Här kan du fortfarande köpa karameller i strut på traditionellt vis, och i butikshyllorna finns närproducerade produkter tillsammans med hantverksmässigt tillverkade hushållsprylar.

Hantverksgården i Ledberg

Gör en utflykt till Hantverksgården i Ledberg. Butiken är uppförd i en gammal ladugård på slätten strax utanför Linköping och är en gammaldags gårdsbutik med ateljé för egen design och tillverkning. Ca en tredjedel kommer från egen produktion och övrigt från lokala leverantörer. Ingår som ett utflyktsmål i "Väster om stan".
 

Hemslöjden i Östergötland

Unik slöjd och konsthantverk

-närproducerat och hållbart!
Hemslöjden i Östergötlands butik säljer föremål och material av hög kvalitet! I vårt län har vi många skickliga slöjdare och hantverkare som levererar varor med ett unikt formspråk i trä, keramik, textil, smide och glas. Våra varor har en historia som är värd att berättas och vill förmedla vem som har skapat föremålen och varför de ser ut som de gör.

Hos oss hittar du gåvor till födelsedagsbarn, jobbarkompisar, brudpar, nyfödda och nyinflyttade. Vi har ett stort utbud av närproducerade och hållbara gåvor!

I vår material-avdelning finns ett brett sortiment av garner, tyger, verktyg och gör-det-själv-kit och böcker för dig som tycker om att hantverka.

Östergötlands Läns Hemslöjdsförening är en ideell förening som har sina verksamheter i Linköping. I ett kulturkvarter med anor från 1700-talet bedriver Hemslöjden kurser, utbildningar, utställningar, butik och galleri.

Kusebyholms Lamm

Lantbruksföretaget Kusebyholms Lamm drivs av Lolo Sörelius och Jan Thieme. Marken och djuren drivs ekologiskt och gården är KRAV-certifierad. De har ca 320 tackor och ett tiotal baggar och tre ovärderliga border collies.
 

Löt Gårdsmejeri

Strax utanför Linköping, finns ett lokalt gårdsmejeri beläget som tillverkar genuina Östgötska mjölkprodukter från gårdens egna mjölkgetter. Produktionen i det egna gårdsmejeriet består av olika typer getost och traditionellt hemkärnat ko-smör. Produkterna tillverkas småskaligt, hantverksmässigt och värnar om den unika smaken. Gårdsmejeriet tar emot beställningar från grupper på Studiebesök - fika - ostprovningar