Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny
Musik

Östergötlands Musikdagar

Köp biljett (Öppnas i ett nytt fönster)Information hos arrangören

Kom och njut av Sveriges främsta musiker i vårt vackra Östergötland 10-17 augusti 2024!

Staffan Mårtensson, konstnärlig ledare för Östergötlands Musikdagar, ger en sammanfattning och introduktion:

30-årsjubileum! Det måste vi fira. Vi börjar med makalösa hovsångerskan Elin Rombo som jag haft glädjen att spela med på Kungliga Operan i ett otal föreställningar. Elin möter Östgöta Blåsarsymfoniker, en ensemble som behärskar alla musikstilar och som också deltar under veckan med sina mindre ensembler.

Vi välkomnar tillbaka några favoritartister. Roland Pöntinen bjuder på ett fängslande soloprogram och Love Derwinger spelar med Ebba Lejonclou, en ung östgötska på startlinjen till en lysande sångkarriär. Georg Riedel har varit flitig gäst, nu evigt saknad. Hans musik lever vidare och hyllas under veckan. Jag tror på konsten som helande kraft, som inre försvar mot yttre oro. Jag har två underbara spelkompisar, ryske cellisten Lev Sivkov och rysk-armeniske pianisten Nikita Mndoyants, som visar att samspel, respekt och harmoni går över alla gränser. Båda är på internationell toppnivå, jag är stolt över att kunna presentera dem hos oss.

Sången är för mig musikens innersta väsen. Den trollbinder lyssnaren oavsett genre och epok. I år bjuder vi på renässans, barock, romantik med Maria Fontosh, Susanna Stern, Duo Dialog och en suverän ensemble som blandar barock med helt ny musik: Ars Arctica med sin virtuosa countertenor, Rodrigo Sosa Dal Pozzo. Missa inte detta röstfenomen.

Musikdagarna avslutas med ytterligare en suverän vokalartist, Margareta Bengtson som firar Alice Babs och Putte Wickman tillsammans med Stockholm Chamber Jazz. 30-årsjubileum! Vi blickar bakåt och siktar framåt. Jag tackar Föreningen Musik i Linköping och dig som lyssnar. Utan er, inga Musikdagar.

Varmt välkommen!
Staffan Mårtensson
Konstnärlig ledare

Fri entré under 25 år. För mer information om tider och platsbeskrivningar, besök musikdagarnas hemsida. 

Fler datum

Östergötlands Musikdagar

Östergötlands Musikdagar

Östergötlands Musikdagar

Östergötlands Musikdagar

Linköping

Du kanske också gillar

Bild på medlemmarna i Bomans Pojkar i vit skjorta och blå slipsBild på medlemmarna i Bomans Pojkar i vit skjorta och blå slips

Fri entré

Musik

Bomans Pojkar i Trädgårdsföreningen

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning

Boende, mat & aktiviteter

Bo och lev gott när du är på evenemang i Linköping