Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny
Svansjön - ukrainian Classical ballet på Linköping Konsert & Kongress i LinköpingSvansjön - ukrainian Classical ballet på Linköping Konsert & Kongress i Linköping
Teater och underhållning

Svansjön – Ukrainian Classical Ballet

Köp biljett (Öppnas i ett nytt fönster)Information hos arrangören

En sagolik berättelse med överdådig scenografi och dans, och med odödlig musik av Tjajkovskij. Av musiken är det främst ”De fyra små svanarnas dans” som blivit känd och älskad av en stor publik.

I den klassiska baletten, och särskilt i Svansjön, smälter musik och dans ihop till ett språk som talas av alla.

“If I was able to express my feelings with words, I wouldn’t have to dance at all” – Prima ballerina assoluta Margot Fonteyn.

Ukrainian Classical Ballet har stjärnsolister som anslutit sig till ensemblen och är idag ett av de främsta balettkompanierna.

Handling
Historien om den förhäxade svanprinsessan som bara kan befrias från den ondskefulle trollkarlens trolldom genom äkta kärlek. Prins Siegfried förväntas gifta sig med en passande flicka för att föra sin dynasti vidare. Han förälskar sig inte i någon av de flickor som skulle vara ett bra parti, utan i en främmande flicka, Odette, som förtrollar honom med sin skönhet. Siegfried svär Odette evig kärlek. Den förbannelse som vilar över Odette, gör att hon bara kan ta mänsklig form under några timmar varje natt. Den ondskefulle trollkarlen ser sin chans, han låter sin egen dotter gå på fest på slottet i Odettes skepnad för att lura prinsen. Planen lyckas och den förblindade prinsen bryter, utan att veta det, sitt trohetslöfte. När det går upp för Siegfried att han blivit lurad, bönfaller han Odette att förlåta honom, och det gör hon.

Bli förtrollad av myten ”Svansjön” och hänge dig åt en värld full av skönhet, elegans och harmoni till tonerna av Tjajkovskijs musik.

Föreställningen framförs till inspelad musik.

För en trevlig stund innan showstart!

umgås i vår lounge på Linköping konsert och Kongress

Unna dig något gott att äta och dricka innan din föreställning börjar. Hos oss hittar du matigare tilltugg, trevligt fika och barer med fullständigt sortiment. Välkommen in för något gott!

Vi är ett kontantfritt hus, så endast kortbetalning gäller.

Praktisk information

Linköping Konsert & Kongress öppnar: 17:30
Biljettkassan är öppen: 18:00-19:00
Insläpp till evenemanget: 18:30
Evenemangsstart: 19:00
Längd: ca 2 timmar & 10 minuter inkl. paus
Paus: Ja

Övrig information

Hitta till Linköping Konsert & Kongress

Linköping Konsert & Kongress ligger centralt i Linköping, en kort promenad från Resecentrum. Hit tar du dig enkelt och miljövänligt med buss eller pendeltåg, se www.ostgotatrafiken.se för tidtabeller. Från många delar av staden är det dessutom promenadavstånd till oss. Om du har bil finns ett fåtal parkeringsplatser utanför huvudentrén och större parkeringar vid Katedralskolan och P-hus Baggen.

Du kanske också gillar

Svansjön - ukrainian Classical ballet på Linköping Konsert & Kongress i LinköpingSvansjön - ukrainian Classical ballet på Linköping Konsert & Kongress i Linköping

Teater och underhållning

Svansjön – Ukrainian Classical Ballet
Den goda människan i Sezuan på Östgötateatern.Den goda människan i Sezuan på Östgötateatern.

Teater och underhållning

Den goda människan i Sezuan på Östgötateatern
  • , fler datum finns
NärCon Vinter 2024NärCon Vinter 2024

Festivaler

NärCon Vinter 2024
  • , fler datum finns
Campingteatern: Hipp Hipp Hurra i Gamla Linköping den 23 & 24 februariCampingteatern: Hipp Hipp Hurra i Gamla Linköping den 23 & 24 februari

Familj

Campingteatern: Hipp hipp hurra!
  • , fler datum finns
Edvin Törnbloms Bögen är lös (i magen) på Linköping Konsert & KOngress den 22 februariEdvin Törnbloms Bögen är lös (i magen) på Linköping Konsert & KOngress den 22 februari

Teater och underhållning

BÖGEN ÄR LÖS (i magen)
Rim & Ranson - på söder inget pytt med Linköpings Studentspex på ForumteaternRim & Ranson - på söder inget pytt med Linköpings Studentspex på Forumteatern

Teater och underhållning

Rim & Ranson – på söder inget pytt
  • , fler datum finns

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning

Missa inte vad som händer i Linköping!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få tips och inspiration om evenemang.

Fyll i

Tryck på länken för att läsa vår integritetspolicy För att vi ska kunna behandla din anmälan behöver du godkänna vår integritetspolicy.

Boende, mat & aktiviteter

Bo och lev gott när du är på evenemang i Linköping