interörbild där du ser domkyrka
Lila blommor i förgrund, Domkyrkan bakom

Linköpings Domkyrka

Linköpings Domkyrka är Sveriges bäst bevarade medeltida katedral och här finns mycket att upptäcka. De gotiska blindarkaderna med sina märkliga stenfigurer, Golgata - glasskulpturen från Orrefors, Maria som brer ut sin mantel av blommor över oss från ett av fönstren. De höga ljusa valven och en känsla av rymd möter besökaren i en av Nordens största katedraler, men här finns också en egen vrå för en stunds stillhet, bön och ljuständning.

Linköpings Domkyrka står öppen året om och erbjuder ett gediget program med konserter och föreläsningar. Ett stenkast från stadens hjärta - det 107 meter höga kyrktornet som sträcker sig mot himlen visar dig vägen! 

Passa även på att besöka Linköpings Slotts-& Domkyrkomuseum mittemot som berättar om kyrkans historia och visar upp medeltida textilier, Vadstenabroderier, silverföremål och mycket mer.

Besök webbplats


Lämna bilen hemma!

Tänk på att du ofta kan gå, cykla eller åka kollektivt i Linköping. Besök ostgotatrafiken.se för information om kollektivtrafiken! Ladda exempelvis ner Sharebike appen och hyr en elcykel via Linköpings elcykelpool, läs mer på linbike.se

Det är ofta även smidigt att ta sig till andra delar av kommunen med kollektivtrafiken, se ostgotatrafiken.se för resinformation.

När du anländer med tåg till Linköping 

Från Linköpings Resecentrum avgår de flesta bussarna för att ta sig vidare inom kommunen. Från Linköpings resecentrum är det endast en kort promenad in till city! 

Tips! Ta del av Linköpings cykelkarta! Här hittar du Linköpings cykelkarta

S:t Persgatan
582 28 Linköping
linkoping.domkyrkoforsamling@svenskakyrkan.se