Två personer som paddlar kajak genom en sluss i Linköping

Kanot & kajak - Paddla i Linköping

Det finns flera möjligheter att paddla kanot eller kajak i Linköping och uppleva staden från vattnet. Stadspaddla, ta en längre tur med en guide eller så skapar du ett eget kajakpaket. Du kan även kombinera en tur ute på sjön med ett nära boende. Glad amatör eller inbiten entusiast - alla möjligheter finns!

Nedan hittar du aktörer som hyr ut kanoter eller kajaker och som även erbjuder boenden och kajakpaket. 

Paddla med Linköping Kajak

I egen takt kan du paddla dig fram längs Stångån/Kinda Kanal och uppleva Linköping från vattnet i stadspaddling som anordnas av Linköping kajak under utvalda tider sommaren 2019. Guppa fram i kvällssol i Linköpings vackra stadsmiljö och njut av kringliggande natur en fin sommarkväll i gott sällskap.

Linköping kajak e​​rbjuder guidade gruppturer och uthyrning av kajaker i Linköping och i Kinda kanal. Perfekt för kompisgänget, arbetsgruppen, i samband med konferens, kick-off, möhippa eller svensexa. På Kinda kanal och sjösystemen strax söder om Linköping finns några av Sveriges finaste paddelvatten. Med kajak kan du vattenvägen färdas sammanlagt ca 10 mil i en unik kulturhistorisk miljö och uppleva slott, kyrkor, slussar och en fantastisk natur på nära håll.

Välj till exempel att paddla en heldag i vackra Järnlunden, kvällspaddling med bastubad, äventyrspaddling för de som gillar utmaningar eller varför inte prova den unika slottspaddling. Kombinera gärna paddlingen med en skön övernattning efter kanalen. Exempel på turer: Slottspaddling, Bastupaddling, Äventyrspaddling, halv-, hel- eller två- dagars tur med övernattning. 
 

Besök webbplats
 

 

Paddla i Linköping

Paddla vid Vårdnäs

Upplev Linköpings fantastiska sjösystem på det mest rofyllda och nära sätt som går. Beroende på hur länge du vill vara ute på sjön kan du nå olika delar av vårt vackra system med både slott, slussar, bad & grillplatser och enastående natur i en omedelbar närhet. Stanna på någon intilliggande ö eller paddla längst kanalen till härliga badklippor. Vårdnäs hjälper dig ordnar både lunchpaket eller fikakorg om du önskar.

I samarbete med Linköpings kajak hyr Vårdnäs även ut kajaker. Missa inte heller chansen att prova deras 16-manna kanot! Kul för både kompisgänget eller som samarbetsövning för arbetslaget! D erbjuder även paddlingspaket inklusive boende.

Besök webbplats

Paddla i Linköping

Här kan du också hyra kajaker

Upplev Äventyr och Fritid >>
Hos Upplev Äventyr och Fritid hittar du kajaker för den glada amatören till den inbitne entusiasten. De har ett flertal varumärken, modeller, tillbehör och prisklasser. Provsitt i lugn och ro och provpaddla de flesta modellerna innan köp. Upplev Äventyr och Fritid hjälper och guidar dig på vägen.

Systrarna i Lugnet >>
Hos Systrarna i Lugnet kan du hyra allround-kajaker. De fungerar lika bra för erfarna paddlare som nybörjare. Kajakerna är fullstora havskajaker och är 520 cm långa och 55 cm breda. De är tillverkade i trelagerplats vilket gör dem väldigt vridstyva och lätta att paddla. Ändå väger de under 25 kg. De har nedfällbar skedde istället för roder vilket ytterligare förenklar paddlingen. Kajakerna passar både barn och vuxna. Vid hyrning av kajak ingår kajakvagn, väst, paddel och länspump.

Grebokajak - Point 65 Kayak Center >>
Upplev årsnya kajaker från Point65! Du kan hyra kajak och göra dina egna äventyr i Kinda Kanal. Följ med Grebokajak på någon av deras turer som passar nybörjare, eller njuta av stillheten och lugnet på vår yogapaddling där de kombinerar yogapass med rofylld paddling. Eller varför inte ta med kompisgänget eller företaget på en paddel och klättercombo, där ni får jobba som lag och paddla samt klättra i berg på en eftermiddag. De erbjuder även kurser för dig som vill lära dig mer om paddling och ge dig ut på längre äventyr. Grebokajak erbjuder uthyrning och försäljning av kajaker, turer, kurser och gruppevenemang med utgångspunkt från Grebo i sjön Ärlången.

Direkt vid stångån bakom Scandic City kan man hyra kajak och uppleva Linköping från en ny sida. Det är öppet alla dagar 6-21, man bokar och betalar på grebokajaks hemsida sedan får man via mail koder till de kajaker man hyrt och kan ge sig av själv. Flytväst och paddel ingår i hyran.

 

Hyr kajak i Linköping


Vill du upptäcka mer av Linköpings vattenaktiviteter?

Man som åker på en wakeboard i Linköping

Linköping Wake Park

Vill du prova på wakeboard, men har ingen båt?* Då är Linköping Wake Park det självklara alternativet för dig!