Detaljbild på blommor längs med Kinda kanal
Bild på Hawaii i Tannefors
Detaljbild på löv där solsken tränger igenom bladen längs med Kinda kanal
Solnedgångs på en slätt längs med Kinda kanal

Den stora guiden till Kinda kanal

Några dagar i området längs med Kinda kanal får dig att varva ner, bli mindre stressad och känna mer harmoni. Här kan du ta del av naturnära upplevelser i en autentisk miljö med få andra turister. De flesta människor du kommer att stöta på, är de som bor i området.

Kinda kanal erbjuder avslappnande upplevelser i skönt tempo på en äkta svensk landsbygd med landskap av sjöar, skogar, åkrar, vilda djur, boskap och orter med småskalig och lokal verksamhet. Här är det lätt att hitta lugn och ro. Känna doften av vatten, skogen och blommorna. Olika dofter olika tider på året. Vår, sommar, höst eller vinter. Kanalen imponerar med sin 80 kilometer långa sträcka och 6 sammanlänkande vattendrag och erbjuder aktiviteter året runt.

Bild på M/S Kind som ska upp för en slusstrappa längs Kinda kanal

Det här är Kinda kanal

Kinda kanal är platsen för rekreation och upplevelser. Både på vattnet och på land. Kinda kanal är ett grönt och lummigt område som är perfekt för vandringar, paddlingsturer, cykelturer, kulturupplevelser eller “bara vara”.
Bild på människor vid Hovetorps slussar längs Kinda kanal i Östergötland

Slussar längs med Kinda kanal

Varje slussport längs med Kinda kanal är unik och värd ett besök. Totalt finns det 15 stycken handdrivna slussar i nio slussområden som du kan besöka, som du dessutom kan nå med kollektivtrafiken. Hitta din favorit, eller besök dem alla!
Bild på Stångån och Kinda kanal i skymning

Kontaktinformation

Behöver du komma i kontakt med någon gällande Kinda kanal? Här hittar du kontaktinformation till AB Kinda kanal, telefonnummer till de olika slussarna samt andra nyttiga kontakter.

S/S Kinda vid Hackefors sluss 1910-tal. Foto: Sjöhistoriska museét

Historien om Kinda kanal

Ända sedan 1871 har Kinda kanal varit en viktig och vacker väg genom hjärtat av Östergötland. Som transportled mellan skogsbygderna i söder och jordbruksslätterna i norr skapade kanalen helt nya ...

Kinda kanals vänner

Föreningen Kinda Kanals Vänner har upphört enligt beslut av årsmötet 2023-07-02. Föreningen var en stödförening med verksamhet mellan 1963 och 2023.

Kinda kanal karta & guide

Kinda kanal karta & guide - ladda ner här

En fysisk karta som också innehåller en guide med tips och information om besöksmål finns att hämta på InfoPoints i Linköping och hos flera av aktörerna längs Kinda kanal. Den går även att ladda ner direkt här på sidan.

Kinda kanalkarta 2022


Samarbetspartners

Loggor Kinda kanal