Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

På Linköping Konsert & Kongress arbetar vi målmedvetet för att minimera vår miljöpåverkan och vi strävar efter att ständigt utvecklas och förbättra våra rutiner för att fortsätta vara en ledande och ansvarstagande aktör i samhället. Här kan du läsa om några av de områden vi arbetar aktivt med för att minska vår miljöpåverkan. 

Förnybar energi

All el vi använder kommer från 100% förnybara energikällor. Vi är på god väg att byta all vår belysning till LED-lampor och har rutiner för att begränsa energianvändningen i tomma lokaler med hjälp av närvarostyrd belysning. Dessutom har vi solceller som förser oss med fossilfri el.

Hållbar inredning och digitala lösningar

Vår ambition är att inreda och förnya med hållbarhet i fokus. Vi återanvänder inredning där det är möjligt och behöver vi nya möbler så väljer vi produkter tillverkade av återvunnet material. För att minska pappersanvändningen använder vi digitala verktyg och system i vår dagliga verksamhet. Vi har infört digital skyltning i huset, vilket inte bara minskar pappersförbrukningen utan också gör kommunikationen smidigare.

Vattensparande åtgärder

Vi arbetar med olika vattenbesparande åtgärder genom vattensnåla lösningar. Våra kranar och toaletter är anpassade för att använda maximalt 8 liter per minut, och vi arbetar kontinuerligt för att nå målet på 5 liter per minut. Vi gör även regelbundna kontroller av droppande kranar och rinnande toaletter för att minska vattenanvändningen.

Miljötänk vid städ

Vi använder enbart miljömärkta städkemikalier i vår verksamhet – från städprodukter och tvättmedel till diskmedel och hygienpapper. Desinfektionsmedel används endast när det är absolut nödvändigt, för att minimera påverkan på miljön. Vi anlitar ett tvätteri som uppfyller strikta miljökrav och ligger inom 10 mil från anläggningen för att minimera transportutsläpp.

Avfallshantering och minskat matsvinn

Vi källsorterar allt avfall och har rutiner för att mäta matsvinn och sätta mål för att minska det. Inom vår matservering undviker vi engångsartiklar, vilket bidrar till att minska mängden avfall och vår plastanvändning.