Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Så roligt att du ska arrangera ett evenemang i Linköping! För att hjälpa dig har vi tagit fram en marknadsföringsguide där vi ger tips på lokala marknadsföringskanaler – både som erbjuds av Visit Linköping & Co och av andra kommersiella aktörer.

Evenemangskalender

På visitlinkoping.se finns vår välbesökta evenemangskalender, där både besökare och Linköpingsbor löpande letar efter information om evenemang. Tipsa oss gärna om evenemang på mailto:info@visitlinkoping.se. Vi förbehåller oss rätten att avgöra vilka evenemang och aktiviteter som visas i kalendern. De evenemang som publiceras ska vara av intresse för en bred publik av besökare och Linköpingsbor. På länken nedan kan du läsa riktlinjerna för kalendern.

Evenemang på Konsert & Kongress och Saab arena/Stångebro

För evenemang som genomförs i samarbete med Visit Linköping & Co på någon av arenorna Linköping Konsert & Kongress eller Saab arena/Stångebrofältet ingår vissa kanaler i samband med evenemang. Detta framgår enligt nedan och vi beskriver också vilket bildmaterial vi vill att du levererar till oss före biljettsläpp.

Linköping Konsert & Kongress
I samband med biljettsläpp publicerar vi evenemanget i våra evenemangskalender på visitlinkoping.se och på och på konsertkongress.se. Vi lägger också löpande upp kommande evenemang på våra skärmar i huset – det finns både stående och liggande skärmar.

  • Plats i evenemangskalender på konsertkongress.se och visitlinkoping.se
  • Plats på digitala skärmar i Linköping Konsert & Kongress
  • Facebookevenemang: Bjud in @konsertkongress som medvärd

Saab arena/Stångebrofältet
I samband med biljettsläpp för lite större evenemang på Saab arena alternativt Stångebro eller annan större utomhusarena publicerar vi evenemanget i vår evenemangskalender på visitlinkoping.se.

Plats i evenemangskalender på visitlinkoping.se
Facebookevenemang: Bjud in @visitlinkoping som medvärd.

En färgad bakgrund med bildikoner

Bildmaterial

Vi vill att du levererar bildmaterial i dessa storlekar till oss före biljettsläpp på Konsert & Kongress, Saab arena och Stångebrofältet. (döp filerna enligt nedanstående modell)

– 205x115_TM (Bild till Ticketmaster om vi ska lägga upp evenemanget där)
-1200×628 (till webb och Facebook)
– 2160×2160 (till vår webb)
– 640x640_Nyhetsbrev (Bild till nyhetsbrev)
– 600x300_Nyhetsbrev (Bild till nyhetsbrev och kampanjbrev)
– 1080x1080_Insta_FB-annons (Bild till sociala medier)
– 1080x1920_Stå_stories (Stories sociala medier, stående skärmar)
– 1920x1080_Ligg) (Liggande skärmar)

Skicka oss gärna löpande material till sociala medier som vi kan publicera vid tillfälle. Vi ser gärna att ni samlar material exempelvis i en Dropbox eller liknande.

Bokningsbara kanaler hos Visit Linköping & Co

Nyhetsbrev
En gång per månad skickar vi ut vårt digitala nyhetsbrev Linköping Live till cirka 76  000 tidigare biljettköpare, främst i Östergötland. En garanterad plats i nyhetsbrevet kostar 4000 kronor. För de riktigt stora evenemangen i Saab arena och Stångebro erbjuder vi också ett eget nyhetsbrev till en anpassad målgrupp. Pris beror på antalet kontakter det går ut till, kontakta oss för prisförslag.

En infartsskylt i Linköping

Infartstavlor
Fem stora dubbelsidiga storformattavlor placerade utmed Linköpings vältrafikerade in- och utfarter (se bild). Format: 3145 x 1540 mm Pris: 9.000 kr/en vecka 15.000 kr/två veckor

Digitala E4-skyltar
Vid infarterna till Linköping i öst- och västgående riktning lyser Linköping kommuns digitala storbildsskärmar med blandade budskap. Det finns särskilda riktlinjer kring vad som får synas på skärmarna, så kontakta oss för att få information om ditt evenemang uppfyller riktlinjerna. Tillgängligt för större evenemang.  Pris: 5.000 kr/två veckor 10.000 kr/fem veckor

Lyktstolpsvepor
Vepor på lyktstolpar i Linköping city; Drottninggatan och Storgatan. Mer information på förfrågan.

Tips på andra kanaler i Linköping – arrangören ombesörjer själv bokning

Kontakt

För mer information och bokning, kontakta:

Charlotte Magnusson