Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Om Linköping

Platsen där du möter framtiden

Med 160 000 invånare är Linköping Sveriges femte största stad.

Drönarbild över Linköping på kvällen.Drönarbild över Linköping på kvällen.

Från de banbrytande innovationerna till sann livskvalité, allt i ett perfekt läge. Det här är Linköping – platsen där du möter framtiden.

Välkommen till en stad där framtiden är ständigt närvarande. En stad där världsledande forskning och banbrytande innovationer bidrar till en bättre morgondag, och där universitet och näringslivet samverkar för att idéer faktiskt ska bli verklighet. Det är en stad med det perfekta läget – och där talangerna redan finns. För det här är Linköping – platsen där du möter framtiden.

Drönarbild över Linköping city

Det perfekta läget

Det är lätt att ta sig till eller från Linköping och ut i världen. Faktum är att Linköping har ett perfekt läge tillsammans med Norrköping. Östergötland har ett av landets bästa lägen för kommunikation och transport, ett geografiskt drömläge mitt i Sverige och mitt emellan Sveriges två största städer. Inom en radie av 30 mil från Linköping når du 80 procent av Sveriges samtliga aktiebolag. Det är nära till världen från Linköping, bara några minuter från city finns nämligen Linköping City Airport, med flera dagliga avgångar till Schiphol, Amsterdam och världen.

En kille tittar i VR-glasögon.

De banbrytande innovationerna

Linköping har, om vi får säga det själva, ett fantastiskt näringsliv. Vi har en stark innovationskultur som bygger på samverkan. Vi har en stor branschbredd och teknisk spetskompetens. Och vi har ett av världens främsta universitet. Kanske är det just därför så många banbrytande innovationer faktiskt har sin uppkomst just här – i framtidsstaden Linköping. Linköping är dessutom utsedd av EU som en Europas mest innovativa stad.

Konsert med publik.

Den livsvänliga staden

Linköping är en trygg, välkomnande och livsvänlig plats. Här möts unga och gamla, nyinflyttade, entreprenörer, innovatörer och inte minst våra 36 000 studenter. I Linköping får människorna, deras fritidsintressen och kreativitet utrymme att utvecklas. Vi skulle kunna berätta hur länge som helst om allt det vår stad kan erbjuda. Här finns alla möjligheter som präglar en modern storstad, med ett rikt och varierat utbud för såväl den kulturintresserade som för barnfamiljen, friluftsmänniskan och dig som gärna dansar dig genom natten och kanske även vill botanisera bland det senaste inom mode eller design till hemmet efter du träffat vännerna på ett café för en söndagsbrunch. Men det är ändå bara en början.