Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Familjevänliga restauranger

Kolla in en del av Linköpings restaurangutbud för familjer.

Mat på Linköpings stadsfestMat på Linköpings stadsfest

Att hitta en plats att äta är en utmaning som många familjer ställs för dagligen. En vill ha hamburgare men den andra vägrar äta pommes…  Som på beställning kommer här en sida där vi samlar en del av Linköpings restaurangutbud i hopp om att nöja hela familjens magar!

Något för alla

En av nya nyaste restaurangerna som har landat i Linköping är Turbulens Bistro. Här hittar ni inte bara god mat men även flygplan i alla dess former! Så medans ni letar er bland de flyginspirerande maträtterna, titta er omkring i den coola miljön, eller testsitt i flygplansstolarna.

En glad pannaka

Vill ni uppleva mat från andra länder? I Linköping city finns flera alternativ för de familjer som vill smaka på rätter som kanske inte lagat hemma i köket en vanlig onsdag. Låter det inte lite spännande med turkisk döner på Cok Najs, indiska smaker hos Yogi eller krämig pasta och flatbread pizza från Italien hos Mocca Deli? Allt på en och samma gata! För er som vill lyxa till fredagstacosen hittar ni även Cabo Mexican med tortillas, nachos och god stämning! Vill ni testa lite allt möjligt så finns även Pinchos med sina smårätter som mättar magarna!

Eller varför inte satsa på en klassiker? På Tropikhuset i Trädgårdsföreningen hittar du både köttbullar och pannkakor!

Battle of the burgers

Högrev, halloumi eller oumph? Rödlök, tryffelmayo eller jalapeño ? Ibland blir man bara supersugen på en riktigt god och saftig burgare med spännande och lyxiga tillbehör! Eller är du rentav en riktig burgarfantast som äter dig runt på alla Linköpings hamburgerrestauranger och korar din egen vinnare? Oavsett vilket är det inte svårt att navigera rätt i Linköping. Schyssta hamburgerhak har nämligen poppat upp som svampar ur jorden.

En tjej som äter en hamburgare

Bland de lokala koncepten hittar du FlottHörnan Bar & Käk, Flaming Bull och Booya. Alla ligger på tätt avstånd Linköping city och blir en smakfull inledning på en perfekt kväll. Flera nationella kedjor har förstås också hittat till Linköping. Bland dessa finns Bastard Burgers, Restaurang Brödernas och Texas Longhorn.

Eller vill du göra som en riktig Linköpingsbo? Då ska du besöka klassikern Stångebro Gatukök som erbjudit burgare och andra hemlagade rätter till Linköpingsborna sen urminnes tider.

Mat och aktivitet

Varför bara äta mat? Passa på att uppleva mer än bara gott käk! Till exempel så kan hela familjen ta del av historia, spännande mystik och aktiviteter på Flygvapenmuseum. Grannen Calle C erbjuder sen prima käk för alla flygfantaster. Sommaren 2024 slår man upp portarna för en större och ombyggd restaurang!

Bredvid Östergötlands museum så kan ni hitta Charles Emils, lunchstället med en ny rätt varje dag. Så efter ert äventyr med utgrävningar, konst och utställningen Carry Me kan ni gå dit och njuta av en god och mättande lunch.

Om ni verkligen vill trötta ut er innan middag så kan ni titta på eller själv utöva sport eller spel på någon av sportbarerna Strandgatan två eller O’Learys. Här kan du tillbringa en hel kväll med bowling, shuffleboard eller andra roliga spel.

Mer sugen på något sött

Känner ni att det hellre är efterrättsmagen som skriker efter något gott så finns även många fik och caféer som kan göra er belåtna. Om ni är iväg på äventyr i Gamla Linköping så hittar ni fikabröd och annat gott på både Dahlbergs och Panini & Bernard på LasseMajas Deckarhus.

En bullplåt med nygräddade bullar på Boställets Vedugnsbageri.

Vill ni fika med gott samvete så finns Stadsmissionens Café centralt i Linköping City. Här erbjuds det kaffe, läsk och fikabröd. Allt från chokladbollar till kanelbullar.

Även en liten bit väster om Linköping kan ni hitta gott fika för hela familjen. Boställets Vedugnsbageri erbjuder fikabröd, matbröd och glass!

Mer läsning