Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Linköping city – En levande stadskärna

Glöm trötta ben, skoskav och långa transportsträckor – i Linköping finns hela city nära. På bara några stegs avstånd trendiga butiker, exklusiva boutiques, professionella specialbutiker och kulinariska stråk samlade runt trivsamma torg och vänliga gågator.

Vi har alla olika syften med våra resor så det är svårt att säga exakt vad just du ska uppleva när du kommer till Linköping, men vi kan hjälpa till på traven så du hittar det du är intresserad av snabbare! Vad kommer du hitta där hemma om några år och och kunna skryta om att du inköpte det i Linköping?

Middag på stan – I Linköping äter vi gott

Vi Linköpingsbor gillar att njuta av god mat på bra restauranger – och det har vi gott om runt om i stadskärnan! Här finns restauranger från världens alla hörn – asiatiskt, europeiskt och tapas, steakhouse eller varför inte det svenska köket? För att vara säker på att få ett bord till middagen så gäller det att boka bord innan – i denna stad gillar vi helt enkelt bra mat!

Det finns många sköna restauranger som vi Linköpingsbor gillar att hänga på. Är du sugen på riktigt goda hamburgare kanske ett besök på Flott eller Booya! skulle passa? Det finns också några restauranger som vägrar flytta på sig i topplaceringarna på TripAvisor! Bland annat hittar vi Restaurante Alfama på Apotekaregatan, en portugisisk pärla i Linköping samt Restaurang Jord vid johannesborgsparken som 2023 utmärktes med en grön Michelinstjärna.

På sommaren sprudlar Stora Torget i Linköping av liv med sina sköna uteserveringar med allt från barmenyer till asiatisk mat, myllrande folkliv och härlig stämning ljumma sommarkvällar. Under sommaren öppnar också flera mysiga innergårdar upp med. Prova Innergården på Apotekargatan för skönt barhäng eller Simons Rosteri och Bageris innergård för en riktig godfika i underbar miljö!

Shop until you drop – Spännande shopping i city

Vill du shoppa i Linköping finns det gott om butiker att djupdyka i! Promenera stråket uppför Nygatan – efter några meter är du uppe på Lilla Torget med det stora köpcentret Gränden där man kan gå runt i två plan. Strosa sedan vidare Nygatan upp över Trädgårdstorget in på Tanneforsgatan, vidare till Stora Torget där du kan hitta små, unika butiker. Butikerna ligger helt enkelt som ett pärlband från väst till öst.

Linköping City är också en knutpunkt för FOLK som står för Förenade-Oberoende-Lokala-Kreativa som tillsammans skapar en mer spännande stad.

Linköping City Samverkan har listat butiker i staden som är medlemmar i Linköping City Samverkan > om du är nyfiken på exakt vilka butiker som ligger i vår innerstad. Du kan också köpa ditt presentkort i Galleria Gränden om du skulle vilja ge bort en present. Presentkortet ger möjlighet att handla i över 180 butiker i city!

Cafémys – Frossa med en gofika

Cafémys är lätt att hitta i Linköping. Toppnoterade cafeér i city på Tripadvisor hittar du på Platensgatan och Stora Badstugatan. Platensgatan – Ammos Café och Creperie är ett litet creperie med fantastiskt kaffe och matiga crepes. På samma gata hittar du även Bosses glassbar. Fråga vem som helst av oss Linköpingsbor var Bosses glassbar ligger så kan vi svaret. Bosses är ett litet hål i väggen som lyckas med att prångla ut mängder av hemmagjord glass i alla underbara smaker du kan tänka dig under sommarmånaderna. Ett måste här i Linköping.

På Stora Badstugatan hittar du Babettes Kafferi, som inte bara är ett fantastiskt mysigt fik, utan som även har förärats kulturpriset Nyponet av självaste Lars Winnerbäck. Lasse beskriver det i sin motivering som ett kafé där musik, konst och kultur får mötas mitt i Linköping. Babettes bjuder även titt som tätt även in till Litteratursalong med spännande föreläsare. Visst låter det härligt att avnjuta detta med en god kopp kaffe? Ett annat ställe du bara måste smaka på är Simons Rosteri & Bageri som har blivit uppmärksammade av White Guide. Vi har verkligen mycket gofika här i stan!

Linköpings nöjesstråk nummer 1

Området kring Stora Torget, Ågatan och vidare in på Platensgatan, där har Linköping samlat ihop en mix av barer, klubbar, restauranger och biograf som alla ligger uppradade som ännu ett pärlband. I Linköping känner du kvällens puls oavsett vilken dag det är. Linköping city är verkligen en samlingsplats för gemenskap och umgänge!

Det finns gott om uteserveringar under sommaren, då flera restauranger och pubar flyttar ut sina verksamheter. På Stora torget, som också är Linköpings största uteservering, flockas glada Linköpingsbor som njuter av sommarvärmen i gott sällskap. Är du sugen på att gå ut och dansa tar du dig till nattklubbsstråket på Ågatan. Här du finner de flesta klubbarna såsom O´Learys, Brasserie Grand och Shotluckan.

Självklart finns det gott om mysiga pubar, vinotek och barer runt om i hela centrum. Utbudet är stort och varierat – frågan är bara vad du känner för idag? En mysig och lugn kväll med kvalitetstid med dina vänner? Eller fart och fläkt där du känner av den starka citypulsen? Välkommen ut i vimlet!

Linköping är fyllt av evenemang – året runt

Linköping rymmer många arenor för kulturutbud av olika slag mitt i stadskärnan. Vi har bland annat Linköping Konsert & Kongress som är fyllt med konserter, mässor och event. Östgötateatern med ett brett och spännande utbud av teaterföreställningar. Men även de största drakarna Saab Arena, Bilbörsen Arena och Stångebrofältet! Linköping har många olika klubbar och intimscener med teater, konserter och stand up.

Linköping Konsert & Kongress >>
Bara några minuters promenadavstånd från Stora torget hittar du Linköping Konsert och Kongress – en av Sveriges främsta kongress- och konsertanläggningar. Årligen bjuds det på hundratals konserter och evenemang du kan välja och vraka bland. Vad sägs om lite stand up eller musik från någon av Sveriges främsta artister?

Saab Arena, Linköping Arena och Stångebrofältet >>
Promenerar du däremot i cirka 10 minuter till andra sidan ån från centrum når du Saab Arena – hemarena för SHL-laget LHC. Utöver spännande hockeymatcher är arenan fylld av många stora arenakonserter, idrottsevenemang och mässor. Några till minuters promenad bort från Saab Arena ligger Linköpings Arena – hemarena för fotbollslaget LFC. Under sommaren kan du njuta av den bara himlen som öppnar sig då arenan har en del sommarkonserter eller de stora evenemangen som du kan ta del av på Stångebrofältet.

Få tips och inspiration om vad som händer i Linköping

Fyll i dina uppgifter så skickar vi dig tips om evenemang, aktiviteter och annat som kan vara intressant för dig.

Oops! Det verkar som att du glömt att ange vilken stad du bor i. Vänligen fyll i din stad så att vi kan fortsätta.

För att vi ska kunna behandla din prenumeration behöver du godkänna vår integritetspolicy.