Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

En smältande glass i handen hör sommaren till förstås! Glass i strut, glass på pinne, glass i bägare – ja, alla former av glass är bra former glass för ett sant glassmonster.

Råkar du själv vara ett, eller har du några små minimonster där hemma som bara längtar efter att låta glassen svalka en het sommardag? Då har du tur! I Linköping har vi flera populära glasshak dit Linköpingsbor vallfärdar för att få sig ett smak.

För att underlätta din glassjakt har vi nedan sammanställt några av dem. Men bli inte förvånad om det dyker upp en kiosk på det mest oväntade stället heller! Kioskerna gömmer sig i vart och vartannat hörn. En glass är alltid nära i Linköping! Välkomna till glassriket!

Ronaldos glasseri

en gul och god glass från Ronaldos Glasseri

“Vi kan inte låta bli längre. Vi måste låta Linköping smaka vår egentillverkade glass!” Så står det på en skylt utanför den gamla turistbyrån i Sankt Larsparken som nu bagerimästarna på Ronaldos tagit över. Och vi förstår dem. Glassen är magisk! Ronaldos egentillverkade glass smälter i munnen och svalkar perfekt en het sommardag. Visste du dessutom att glassens bas är gjord på kokosolja? M-U-M-S!

Slå dig ner i Sankt Larsparken och titta på vattenspelet i fontänen en varm sommardag medan glassen smälter i din hand av solens strålar.

Läs mer om Ronaldos Glasseri här

Dahlbergs glasspaviljong

skylten till Dahlbergs glasspaviljong

Glass smakar aldrig så gott som när även miljön sitter som en smäck. Besöker du Dahlbergs glasspaviljong aktiverar du inte bara ett sinne – utan flera! Här känner du doften av blomstrande grönska, får synen av en charmig gammal trädgård och ljudet av den varma vinden som sveper i trädkronorna. Allt medans du njuter av Dahlbergs himmelska glass som får smaklökarna att dansa på tungan. Och precis som namnet lyder, Dahlbergs glasspaviljong, köper du glassen i en paviljong belägen i en av Gamla Linköpings charmiga bakgårdar.

Läs mer om Dahlbergs Glasspaviljong här

Bosses Glassbar

Person som tar en bild på sin smaskiga glass från Bosses Glassbar i Linköping

Fråga vilken Linköpingsbo som helst – alla vet vi svaret på var Bosses Glassbar ligger. Bosses är ett litet hål i väggen som tillverkar och säljer egengjord himmelsk glass i alla dess smaker. Det går inte en enda het sommardag utan att kön slingar sig lång mellan kvarteren mitt i centrum på Platensgatan 3. Smakerna kan variera från dag till dag och det finns alltid något nytt att testa.

Tar vi en titt på vad besökare på TripAdvisor säger kan vi finna lovord som:
“Bästa glasstället med många smaker. Lång kö vid bra väder, men helt klart värt denna eventuella väntan!”

Läs mer om Bosses Glassbar här

Stafsäter Gårdsglass

Stafsäter Gårdsglass bjuder på goda glassar!

Det är något speciellt med att äta glass på landet. När man är omgiven av naturskönheten och god glass på en charmig gård på landet är det nästan som balsam för själen. Det lilla familjeföretaget Stafsäter Gårdsglass erbjuder just detta. Gillar du glass gjord på riktiga råvaror som mer än gärna är ekologiska, välkommen till din glassoas. Smakerna kan variera eftersom ingredienserna kommer från gården eller närliggande granngårdar. Mysigt, gott och mitt i naturen i Sturefors, Stavsäter 1.

Tar vi en titt även på Stafsäter på TripAdvisor, kan man bland annat hitta recensioner som:
“Åt god glass med gamla kända smaker som choklad och jordgubb medans andra i sällskapet testade smält smör och pepparkaka.”

Läs mer om Stafsäter Gårdsglass här

GelatoHouse

Glass som serveras i Gelato House

Är du på besök i Gamla Linköping och Valla gård en varm sommardag är en svalkande glass i sin rätta ordning. Besöker du GelatoHouse i Lill-Valla eller Valla Gård tar du dig en smaktripp ner till Italien där Gelaton har sitt ursprung. Njut av krämig glass som är tillverkad från grunden och gjord på högkvalitativa råvaror och ekologisk mjölk och grädde.

Såhär kan det låta när tidigare besökare på TripAdvisor tycker till:
“The place to go in Linköping for real gelato – and it’s every bit as good as in Italy. The ice cream is made in-house and is full of flavor. If plain gelato is not your thing, they also serve up ice cream creations, pastry and coffee.”

Läs mer om GelatoHouse här

Kanalkrogen Delimo

I Bergs Slussar hittar du KanalKrogen Delimo med goda glassar

Kanalkrogen Delimo i oasen Bergs slussar är Sveriges första glass- och hamburgerrestaurang. Njut av förstklassig utsikt i hamnidyllen och blicka ut över Göta Kanal samtidigt som du frossar loss bland riktiga konstverk av glass. Frukt, glass, bär, nutella, topping – you name it! Här finns allt.

Bland kommentarerna på Kanalkrogen Delimos Instagram finner vi förväntansfulla besökare som kommenterar glassbilderna med:
“Vi ska absolut besöka i sommar”, “Love it!” och massvis med kärleks-emojis!

Läs mer om Kanalkrogen Delimo här

Dolce Vita

Hos Dolce Vita i Vallastaden hittar du goda glassar i det mysiga området

Mitt i Vallastaden hittar du Dolce Vita som erbjuder klassiskt fika, traditionell gelato gjort på plats och italienskt kaffe. Här hittar du även lunch med goda mackor, belgiska våfflor och soppa. Varje dag serveras italienskt flatbread med olika toppings mellan 11-14. Allt tillagas i vårt egna kök med de bästa råvarorna, välkommen in!

Läs mer om Dolce Vita här