Det medeltida Linköping med Linköpings Guideklubb
Linköping har en lång historia, från tidigt 1100-tal.
Kung Magnus Ladulås lät anlägga ett franciskanerkloster vid nuvarande Hospitalstorget 1287 och då anses Linköping ha blivit stad. I innerstaden finns fortfarande en del platser, där vi ser spår från den tidiga medeltiden.
Vårt första stadssigill är från 1300 och föreställer ett lejon, troligen hämtat från kung Magnus heraldiska vapen – något som hängt kvar sedan dess.
Den medeltida Bjälboätten, med ättesäte i Bjälbo utanför Skänninge (även kallad Folkungaätten) har spelat en avgörande roll i Linköpings medeltida historia. Den sträcker sig fram till och med vår siste katolske biskop Hans Brask, som skyndsamt lämnar landet då Gustav Vasa och Sverige överger katolicismen vid riksdagen i Västerås 1527.
Startplats: Folke Filbyter-statyn, Stora torget
Tänk på att du ofta kan gå, cykla eller åka kollektivt till din evenemangsupplevelse i Linköping.
Besök ostgotatrafiken.se för information om kollektivtrafiken! Det är ofta även smidigt att ta sig till andra delar av kommunen med kollektivtrafiken, se ostgotatrafiken.se för resinformation.
När du anländer med tåg till Linköping
Från Linköpings Resecentrum avgår de flesta bussarna för att ta sig vidare inom kommunen. Från Linköpings resecentrum är det endast en kort promenad in till city!
Tips! Ta del av Linköpings cykelkarta! Här hittar du Linköpings cykelkarta
Hitta till Folke Filbyter staty
Kunde inte hitta några poster
Försök med en annan filtrering eller sökning
Boende, mat & aktiviteter
Bo och lev gott när du är på evenemang i Linköping