Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny
Sport

EHF Euro Cup – Sverige vs. Danmark

Köp biljett (Öppnas i ett nytt fönster)handbollslandslaget.se

Sverige mot världsmästaren i Linköping. Herrlandslagets första hemmamatch nästa säsong spelas i Linköping den 10 november. Sverige ställs mot tuffast möjliga motstånd i den andra omgången av EHF Euro Cup i form av Danmark.

– Fantastiskt roligt att få komma tillbaka till Linköping och spela. Danmark har tre VM-guld i rad, så det är verkligen en tuff motståndare, säger östgöten Felix Claar som blev åttamålsskytt och var bäst på planen när Sverige senast var spelade i Linköping.

Sverige står tillsammans med grannländerna Danmark och Norge som värd för herrarnas EM-slutspel i inledningen av 2026 och är därmed direktkvalificerat för mästerskapet, liksom regerande europamästaren Frankrike.

När EM-kvalet spelas under tre perioder i november, mars och maj nästa år kommer därför de fyra nationerna att spela EHF Euro Cup och möta varandra hemma och borta.

Sverige inleder borta mot Frankrike i början av november och tar sedan emot Danmark i Saab Arena i Linköping söndagen den 10 november.

Senast Sverige spelade i Linköping var i mars förra året då Spanien besegrades med 33– 30, också det i EHF Euro Cup.

– Det var en bra match och fick revansch på Spanien och vi ser fram emot att komma tillbaka till Linköping. Att möta Danmark är alltid inspirerande, de är världsledande och det är alltid en stor utmaning och roligt att mäta sig med de bästa, säger mittsexan Max Darj.

Biljetterna till Sverige–Danmark i Linköping den 10 november släpps på Handbollslandslaget.se/biljetter den 24 maj.

Hitta till Saab Arena

Saab Arena finns på cirka 5 minuters promenadavstånd från Resecentrum, dit du kan ta dig enkelt och miljövänligt med buss eller pendeltåg, se www.ostgotatrafiken.se för tidtabeller. Buss 211 eller 510 stannar i närheten av arenan vid hållplatsen Anders Ljungstedts gymnasium.

Att promenera från innerstaden vid ett evenemang är också en härlig upplevelse då du får sällskap av många evenemangbesökare längs promenaden. Om du har bil finns parkering direkt utanför arenan och även på evenemangsparkeringen Papegojan.

Du kanske också gillar

About who? Utställning med Andy Warhol tema på Passagen. Vår 2024About who? Utställning med Andy Warhol tema på Passagen. Vår 2024

Fri entré

Konst & kultur

About Who? – Utställning med Andy Warhol tema
  • , fler datum finns
Bild på båten M/S Kind vid Tannerfors Slussar i LinköpingBild på båten M/S Kind vid Tannerfors Slussar i Linköping

Guidningar & kryssningar

Tre rätters på kanalen med M/S Kind
  • , fler datum finns

Fri entré

Guidningar & kryssningar

Livet på Griftegården (drama) med Linköping Guideklubb
  • , fler datum finns
Utställningen Carry me visas på Östergötlands museum 17/2 - 18/8Utställningen Carry me visas på Östergötlands museum 17/2 - 18/8

Konst & kultur

Carry me – 100 år av handväskor på Östergötlands museum
  • , fler datum finns

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning

Boende, mat & aktiviteter

Bo och lev gott när du är på evenemang i Linköping