Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny
N/A
N/A
Musik

Emil Jensen – Sånger och snack (som lyktor i mörkret)

2024 års mottagare av Nils Ferlinpris, poeten Emil Jensen, kommer till Wallenbergsalen i Östergötlands museum med den hyllade föreställningen ”Sånger och snack – som lyktor i mörkret” där han blandar sin låtskatt med komik och lyrik till sin helt egna genre.

Med en blandning av allvar, humor, försonande värme och formuleringsglädje. Lyfter han viktiga samhällsfrågor och den lilla människans berättelse i kamp mot olika förtryck.
Tillsammans med musiken och poesin har Emil Jensen genom åren gjort flera rosade Sommarprat och Vinterprat i Sveriges Radio, där han också återkommande hörs i Tankar för dagen och som kåsör i Godmorgon, Världen.

Förutom Ferlin-priset har han bland annat även tilldelats Evert Taube-priset för sitt låtskrivande, Fröding-priset för sin lyrik och Karl Gerhard-priset för sin scenkonst, och nominerats till Martin Luther King-priset för civilkurage.

Nämnas i sammanhanget börs göras att bland tidigare pristagare av Nils Ferlinpriset märks Tomas Tranströmer, Kristina Lugn, Bodil Malmsten, Lars Norén och Povel Ramel.

Praktisk information

Insläpp till evenemanget: 18:30
Evenemangsstart: 19:00
Längd: tba
Paus: tba
Onumrerad sittplats

Övrig information

Du kanske också gillar

Carmen sätts upp av Operagruppen Figaro på Teaterns hus i LinköpingCarmen sätts upp av Operagruppen Figaro på Teaterns hus i Linköping

Teater och underhållning

Carmen med Operagruppen Figaro
  • , fler datum finns
Utställningen Carry me visas på Östergötlands museum 17/2 - 18/8Utställningen Carry me visas på Östergötlands museum 17/2 - 18/8

Konst & kultur

Carry me – 100 år av handväskor på Östergötlands museum
  • , fler datum finns

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning

Boende, mat & aktiviteter

Bo och lev gott när du är på evenemang i Linköping