Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny
N/A
N/A
Föreläsning Med draken i historien på Östergötlands museum den 3 april.Föreläsning Med draken i historien på Östergötlands museum den 3 april.
Teater och underhållning

Föreläsning: Med draken i historien

Historikern och författaren Bo Eriksson är aktuell med boken Drakspår – På jakt efter världens mest kända reptil (utgiven 2023). Nu gästar han Östergötlands museum under påsklovet för en fascinerande föreläsning om drakar!

Drakar har alltid förekommit i människans berättelser. I alla tider, på så gott som alla kontinenter. Hur kommer det sig att föreställningen om denna bevingade reptil funnits sedan historiens gryning? Hur har en fiktiv varelse kunnat få en sådan symbolisk makt och en så framträdande roll i vår historia? Och varför är den ond i väst och god i öst?

Bo Eriksson är docent i historia vid Stockholms universitet och har skrivit flera uppmärksammade böcker om bland annat medeltida litteratur, bestiarier och monster i världshistorien. Nu är han aktuell med boken Drakspår – På jakt efter världens mest kända reptil. (utgiven 2023). Han arbetar även med historiedokumentärer på SVT, bland annat som expert och speaker i Världens historia, och är tillsammans med Kristina Ekero Eriksson aktuell med Historien om Sverige.

Hitta till Östergötlands museum

Du kanske också gillar

Lunchföreläsning med Anders Tegnell på Linköping Konsert & Kongress den 29 maj 2024Lunchföreläsning med Anders Tegnell på Linköping Konsert & Kongress den 29 maj 2024

Konst & kultur

Lunchföreläsning med Anders Tegnell
Ida Kjos - Kärlek och mod på Konsert & Kongress i Linköping den 4 juni 2024Ida Kjos - Kärlek och mod på Konsert & Kongress i Linköping den 4 juni 2024

Teater och underhållning

Ida Kjos – Kärlek och mod

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning

Boende, mat & aktiviteter

Bo och lev gott när du är på evenemang i Linköping