Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny
Musik

John Doe presenterar Dalmatin på Palatset

Köp biljett (Öppnas i ett nytt fönster)Information hos arrangören

Dalmatin är Sveriges sista boyband. Efter år av delat utrymme på Umeås trånga indiescener bestämde sig musikerna Ville Isakson Jonsson (Karl Knut Sigurd), Karl Fjellborg (Mount Borg) och Ludvig Carlborg att lägga stridsyxorna åt sidan och istället slå ihop sina produktiva hjärnhalvor för att skapa någonting större tillsammans.

Under hösten släpptes singlarna ’’Festival’’ och ’’Såna som oss kommer alltid förlora’’ som slog ned som två bomber i myllret av svenska indiesläpp. Bandet som knappt hunnit existera på marknaden känns redan större än vad de egentligen är. I lokalpressen har medlemmarna uttryckt att Dalmatin ska bli Sveriges största band och att trion är kraftigt på uppåtgående är ett faktum.

Det nya året inledde gruppen med att släppa debut-EP:n ’’Dagarna & kvällarna’’ samtidigt som låten ’’Festival’’ började rotera på P3. Gaffa nominerade bandet till årets genombrott 2024 och Dalmatin gjorde sin första spelning någonsin på hemmaplan i Umeå där lokalen blev knökfull och folk fick vända i dörren.

Under våren och sommaren besöker bandet städer runt om i landet och
innan sommaren förväntas det redan färdiga debutalbumet komma.

Välkomna solskenet med en livespelning du sent kommer glömma, och som alltid, tell a friend to tell a friend…

Hitta till Palatset

Du kanske också gillar

Den Svenska Sångboken till Linköping Konsert & Kongress den 3 mars.Den Svenska Sångboken till Linköping Konsert & Kongress den 3 mars.

Musik

Den Svenska Sångboken
Takida kommer till Linköping Konsert och Kongress den 13 marsTakida kommer till Linköping Konsert och Kongress den 13 mars

Musik

Takida – Boxroom Tour

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning

Boende, mat & aktiviteter

Bo och lev gott när du är på evenemang i Linköping