Babettes Kafferi

Välkommen till Babettes!

Babettes kafferi & bageri har sedan starten 2011 blivit en av Linköpings viktigaste mötesplatser för fika, mat och kultur. Vi lagar och bakar allt från grunden utan tillsatser eller genvägar. Vårt utbud skapas efter säsong med lokala, småskaliga producenter. Under Babettes kafferi ligger vårt hantverksbageri med brödbutik. Här kan du handla vårt stenugnsbakade surdegsbröd, bullar, croissanter och mycket mer. 

År 2016 tilldelades vi Lars Winnerbäcks kulturpris Nyponet med motiveringen: 

"För det generösa och modiga initiativet att skapa ett forum för musik, konst och litteratur på ett kafé mitt i stan. En unik pärla bland många kedjor. Erika, Lydia & Christina har genom Babettes gjort Linköping till en bättre, roligare och mer inkluderande kulturstad". 

Kafferi
Vi lagar och bakar allt från grunden, utan tillsatser eller genvägar. Vår ambition är att ha ett utbud efter säsong och att samarbeta med lokala, småskaliga producenter. Våra ägg kommer från Haddorp, kalkonen från Visätter gård och vi köper ost från Löts gårdsmejeri och grönsaker från Harstorps lantgård för att nämna några.

Bageri
Under Babettes kafferi ligger vårt hantverksbageri med brödbutik. Här kan du handla vårt stenugnsbakade surdegsbröd, bullar, croissanter och mycket mer. Vi har en småskalig produktion där vi enbart använder oss av noggrant utvalda råvaror utan tillsatser och så närproducerat som möjligt.Vi vill plocka det bästa från olika kulturers bakhantverk och är i den meningen inte ett klassiskt svenskt bageri. Istället inspireras vi av bröd och bakverk som knockat oss, från olika länder och platser, och försöker återskapa dem. Välkommen in att dofta, provsmaka eller för en pratstund med våra fantastiska bagare.

Kultur
Kulturen är sedan starten en viktig del av Babettes, och tillsammans med Babettes kulturförening har vi anordnat litteratursalonger, större och mindre konserter, open mic, danskvällar, konstutställningar och mycket mer! Vi försöker blanda litet och nära med stort och välkänt. Vi vill vara ett ställe för lokalproducerad kultur, men vi har också gästats av mer etablerade artister och konstnärer som Nicolai Dunger, Jenny Abrahamson, Christian Kjellvander, Athena Farrokhzad, Cilla Naumann, Bob Hansson, Sara Granér, Sami Said, Tomas Andersson Wij, Kristina Sandberg, Sebastien Boudét, Loney Dear, Sara Riedel, Isabella Lundgren och många fler.

Fotograf: Jesper Wilson

Besök webbplats


Stora Badstugatan 4
582 23 Linköping


info@babettes.se