Babettes Kafferi
Babettes Kafferi

Babettes Kafferi

Välkommen till Babettes!

År 2011 slog vi upp dörrarna till Babettes. Tillsammans med fantastisk personal och en massa underbara volontära insatser blev vår vision verklighet. Vi hade alla tre, på var sina håll, gått med en känsla av att Linköping saknade något. Vi ville skapa ett ett ställe som kombinerar hemmakänsla med kvalité och öppnar upp sinnet för mat och smaker. En plats för kultur där möten kan få uppstå. Vår dröm var, och är fortfarande, att Babettes ska bidra med skönhet, öppenhet och kreativitet till vår stad.

Vi öppnade dörrarna, sedan fylldes det med liv.

Kafferi
Vi lagar och bakar allt från grunden, utan tillsatser eller genvägar. Vår ambition är att ha ett utbud efter säsong och att samarbeta med lokala, småskaliga producenter. Våra ägg kommer från Haddorp, kalkonen från Visätter gård och vi köper ost från Löts gårdsmejeri och grönsaker från Harstorps lantgård för att nämna några.

Bageri
Under Babettes kafferi ligger vårt hantverksbageri med brödbutik. Här kan du handla vårt stenugnsbakade surdegsbröd, bullar, croissanter och mycket mer. Vi har en småskalig produktion där vi enbart använder oss av noggrant utvalda råvaror utan tillsatser och så närproducerat som möjligt.Vi vill plocka det bästa från olika kulturers bakhantverk och är i den meningen inte ett klassiskt svenskt bageri. Istället inspireras vi av bröd och bakverk som knockat oss, från olika länder och platser, och försöker återskapa dem. Välkommen in att dofta, provsmaka eller för en pratstund med våra fantastiska bagare.

Kultur
Kulturen är sedan starten en viktig del av Babettes, och tillsammans med Babettes kulturförening har vi anordnat litteratursalonger, större och mindre konserter, open mic, danskvällar, konstutställningar och mycket mer! Vi försöker blanda litet och nära med stort och välkänt. Vi vill vara ett ställe för lokalproducerad kultur, men vi har också gästats av mer etablerade artister och konstnärer som Nicolai Dunger, Jenny Abrahamson, Christian Kjellvander, Athena Farrokhzad, Cilla Naumann, Bob Hansson, Sara Granér, Sami Said, Tomas Andersson Wij, Kristina Sandberg, Sebastien Boudét, Loney Dear, Sara Riedel, Isabella Lundgren och många fler.

Babettes arrangemang görs i samarbete med Linköpings Kultur & Fritidsnämnd

Besök webbplats


Stora Badstugatan 4
582 23 Linköping


info@babettes.se