En tjer som paddlar sup på en kanal där också en fritidsbåt syns

Ta sig runt

Linköping satsar på en grön och attraktiv stadsmiljö. Med bland annat trygga gång- och cykelbanor och en snabb kollektivtrafik blir det enkelt att ta sig fram. Ta del av laddstationer för elbilar och annan nyttig transportinformation runt om i Linköping i kartan längst ned på sidan. Trevlig färd!

Med kollektivtrafiken

Det är behändigt att ta sig runt i Linköping via bussar och pendeltåg med Östgötatrafikens kollektivtrafik. Vid Linköpings resecentrum på Järnvägsgatan avgår de flesta bussar samt pendel- och fjärrtåg.

Det enklaste sättet att köpa biljett är via Östgötatrafikens app. Du betalar via Swish eller med ditt betalkort (ej kontanter). Biljetter kan också lösas via försäljningsombuden exempelvis Pressbyråer.

På Östgötatrafiken hemsida är det enkelt att söka din resa från hållplats till hållplats. Från resecentrum i Linköping, tar du dig snabbt och lätt med pendeltåg till områdena Linghem (5 min), Mantorp (12 min) och Vikingstad (7 min). För mer information, besök Östgötatrafikens hemsida eller ring 0771 - 21 10 10.

Besök webbplats

På cykel

Det är inte för intet som Linköping har rankats högt som cykelstad de senaste åren! 

Avstånden är precis lagom på cykel; från Linköpings hjärta Stora Torget, ryms nästan hela tätorten inom en 4 kilometers radie! Stora satsningar har gjorts för att skapa trygga cykelbanor och gott om cykelparkeringar. Som pricken över i:et ger Linköpings kommun ut gratis cykelkartor för att visa vägen. 

Läs mer om på cykel i Linköping och se/ladda hem cykelkartor här! Tryckta kartor finns att hämta på Linköpings Infopoints ex Kontakt Linköping i Stadsbiblioteket. 

Cykeluthyrare i Linköping

Andreas Cykel
(Hyr ut begagnade cyklar)
Sankt Larsgatan 13
Tel: 0762-52 59 26

City Skomakeri
(Hyr ut begagnade cyklar)
Drottninggatan 26
Tel: 013-31 30 80, 0732-55 07 22

T1 Cykelbutik
(Hyr ut nya och begagnade cyklar)
Rekrytgatan 11
Tel: 013-14 36 36, 0735-11 02 21
Besök Facebooksida här

Sommaröppen cykeluthyrning i Bergs Slussar
Cykeluthyrning via Kaffeteriet finns på turistinformationen i Berg slussar, Oscars slussar 1. Öppet under sommarsäsongen.
Tel för bokning: 0727-139440
kaffeterietcykel@gmail.com
Besök webbplats här

Cykeltransport med båt
OBS! Måste förbokas.
Besök webbplats här

 

Med bil - parkering

Parkering i Linköpings innerstad sker enklast i något av alla stadens parkeringshus, medan i ytterområdena och vid de stora besöksmålen, framförallt på utomhusparkeringar. Tips är att ladda hem appen LinPark som betallösning för nästan all stadens parkering. Betalning sker annars framförallt med betalkort. För mer information om parkering i Linköping, besök parkeringsbolaget Dukatens hemsida. Där finns också en bra översiktskarta över Dukatens parkeringar.

Centrala Linköping 
Behöver du ta bilen till din shoppingtur inne i staden eller någon av innerstadens sevärdheter finns många olika parkeringsmöjligheter. Framförallt i parkeringshus men även på parkering under bar himmel. Psst på söndagar parkerar man gratis i innerstadens p-hus!

Tornby
Parkeringsmöjligheter finns i anslutning till Tornbys stora varuhus och är gratis.

Parkering intill Linköpings resecentrum
Vill du ställa bilen för att bege dig på upptäcktsfärd med cykel eller buss, så finns flera parkeringsmöjligheter intill Linköpings Resecentrum.

Laddstationer för elbilar
Linköping storsatsar på miljön och tillgången till laddstationer för elbilen är stor. Se kartan längre ned på sidan för placeringar.

Vill du veta mer om parkeringar i Linköping? Besök då Dukatens hemsida.

Besök webbplats

Med taxi

Flera taxibolag tillämpar fasta priser i Linköping, fråga alltid om priset före resan! Nedanstående taxibolag tillämpar fast taxa.

Taxibil i Östergötland AB
Telefon: 013-14 60 00 / 013-10 10 00
Besök webbplats här

TaxiKurir Linköping
Telefon: 013-150 000
Besök webbplats här

Med båt

Linköping är Sveriges slusstätaste kommun med både Göta kanal och Kinda kanal i området. Förutom kanalerna finns det ett flertal sjöar, varav Roxen är den största. Kinda kanal ringlar sig 8 mil söderut från Roxen mot sjöarna Lilla- och Stora Rängen, Järnlunden och vidare in i Kindabyggden med Åsunden. De lummiga omgivningarna är otroligt natursköna och välkomnar både besökare på land och på vattnet.

Gästhamnsguiden i Linköping

Linköpings gästhamnar
Det finns flera hamnar längs med Kinda kanal. För mer information om gästhamnarna besök Gästhamnsguiden

Hovetorps slussar
Tannefors slussar
Linköpings centrum

Här kan du läsa mer om med båt på Kinda kanal. För information om fritidsbåt på Göta kanal klicka här.

Hyra buss

CG-buss
Telefon: 013-450 35
Besök webbplats här

Stångåbuss
Telefon: 013-100 208
Besök webbplats här

Vikingbuss AB
Telefon: 013-14 15 16
Besök webbplats här

Wärnelius Buss AB
Telefon: 013-750 56
Besök webbplats här

Bussparkeringar

På följande platser i Linköping kan turistbussar parkera:

S:t Larsgatan
Parkera på S:t Larsgatan precis norr om korsningen Järnvägsavenyn/Vasavägen vid Järnvägsparken (intill "Miljonpalatset"). Kontakta Dukaten för tillstånd på tel. 013- 20 67 50.

Borggården
Bussparkeringen ligger på Gröngatan, bakom bilparkering Akilles vid Linköpings Slotts borggård. Kontakta Dukaten för tillstånd på tel. 013- 20 67 50.

Gamla Linköping
Utmed Malmslättsvägen, i direkt anslutning till Gamla Linköping finns möjlighet till bussparkering. Här kan passagerare lätt stiga av och på.