Tannefors slussar, Kinda kanal

Spännande saker att göra i Linköping

Hur upptäcker man Linköping på bästa sätt? Vad får man inte missa och vilka sevärdheter finns? Möjligheterna är många och likaså utbudet. Upptäck Bergs slussar - Göta kanal med en magnifik slusstrappa som slussar båtar 18,8 meter meter över havsytan eller varför inte Kinda Kanal med sina 8 mil av upplevelser.

I Linköping finns mysiga kulinariska stråk, historia och spännande stadsvandringar. Det finns helt enkelt mycket att se. Vi har sammanställt några härliga tips på vad du kan göra i Linköping som vi hoppas ska hjälpa dig på din upptäcksfärd.

Bergs slussar - Göta kanals största attraktion

Göta kanals största attraktion är Bergs slussar. Under sommaren passerar tusentals båtar på Göta kanal och det är verkligen ett skådespel att se hur vattenmassorna strömmar i slussarna. Den ...

Kinda Kanal - 8 mil av naturupplevelser

Kinda Kanal i sin helhet imponerar med sina 8 mil av naturupplevelser och slingrar sig fram genom vida slätter i norr till den natursköna skogsbygden i söder. Andas in lugnet, den friska luften och ...

Linköping City - En levande stadskärna

Glöm trötta ben, skoskav och långa transportsträckor - i Linköping finns hela city alldeles nära. På bara några promenadstegs avstånd hittar du alla de stora butikskedjorna, trendiga gallerior, ...


Drönarbild över Linköpings Domkyrka

Topplista: 5 måsten i Linköping

Varje stad är känd för något, Linköping för mycket! Så vad får man inte missa när man är i Linköping? Klicka här för att ta reda på vad.
Drönarbild över en hjärtformad sjö i Linköping

Topplista: 5 naturpärlor

Det finns så många bra anledningar till att vistas mer i naturen! Vi har listat några naturpärlor vi är lite extra stolta över att ha i Linköping. Klicka här för att läsa mer.

Bild från en urskog i Linköping
Bild på hänvisningsskyltar för vandring i Säby Västerskog

Tips: Vandringsslingor i södra Linköping

Nu ska vi ut och upptäcka vandringsslingor i de södra delarna av Linköpings kommun. Varierad natur, spännande utflyktsmål och sagolik natur. Klicka här för att läsa mer.

Linköpings oupptäckta guldkorn!

Överallt runtomkring oss så finns de; platserna som för många är väl gömda men som bär på en historia som bara väntar på att bli återupptäckt. Klicka här för att läsa mer.

Två glada personer som äter på restaurang Jord

White Guide i Linköping

Vi har två nykomlingar som blivit uppmärksammade av White Guide i Linköping! Klicka här för att ta reda på vilka.
Linköpings Domkyrka med dramatisk himmel

Tips: Linköping en regnig dag

I Linköping behöver du aldrig oroa dig för en händelselös dag när regnet smattrar mot fönsterrutan – här finns mycket att utforska! Klicka här för att läsa mer.

Linköping ♥ Studenter

Välkommen till Linköping! Vi tycker att det är riktigt roligt att du valt att studera i Linköping - en stad med ett stort utbud av nöjen, evenemang och natur. För att du ska få ut det bästa av ...