Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Uppdaterat 23 januari 2024

Den 1 november i år fattade myndigheterna i Sverige beslut om väskförbud när det gäller större evenemang med hänvisning till det rådande säkerhetsläget och den höjda terrornivån i landet. Inför 2024 har Visit Linköping & Co haft en förnyad dialog med Polisen och från 1 januari gäller följande regler för väskor på Saab arena och Linköping Konsert & Kongress:

Saab arena råder totalt väskförbud vid evenemang. Detta innebär att inga väskor får tas med in på arenan. Undantaget är personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på evenemanget och personer med barn som har behov av skötväska kan alltid ta med dessa väskor in på evenemang. Dock kommer väskorna noggrant att genomsökas och kontrolleras utanför entrén.

Linköping Konsert & Kongress råder inget generellt väskförbud och det går bra att ha med sig en väska på evenemang. I undantagsfall kan väskförbud tillämpas vid enstaka evenemang. Detta framgår isåfall i informationstexten i evenemanget på visitlinkoping.se och biljettköpare till dessa evenemang kommer att informeras via mejl.