Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Se & göra

Skådebanan Östergötland

Konstgalleri i vackra Trädgårdsföreningen. Här finns också InfoPoint.

Besök webbplats
Skådebanan Östergötland i Trädgårdsföreningen i LinköpingSkådebanan Östergötland i Trädgårdsföreningen i Linköping

Galleri Skådebanan ligger i en av de vackra entrévillorna till Linköpings Trädgårdsförening. Vi erbjuder minst 8 utställningar per år. Dessa präglas av god och intressant kvalitet med inriktning på aktuell samtidskonst.

Verksamheten strävar efter bredd och mångfald. Gallerierna kan visa måleri, grafik, textil, skulptur, foto, glas, keramik, installationer och konceptutställningar. Vi vill visa hela skalan från konstnärer som är i början av sitt konstnärskap till konstnärer som verkat ett helt yrkesliv.

Vi välkomnar människor i alla åldrar, från olika samhällsklasser och med skiftande kulturbakgrund till galleriet. Hos oss finns också “Lilla galleriet” där vi ibland ställer ut olika samverkansprojekt, till exempel med skolor och dagliga verksamheter.

Här hittar du även InfoPoint med lokal turistinformation – välkommen! Skådebanan Östergötland är en ideell kulturförening med uppgift att ur ett rättviseperspektiv göra konsten och kulturen tillgänglig för alla och väcka människors intresse för konst och kultur. Utöver galleriet driver vi olika kulturprojekt och har regionala kulturuppdrag. Vi finansieras främst av medel från Kulturrådet, Region Östergötland och Linköpings kommun.

Liknande aktörer

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning

Få tips och inspiration om vad som händer i Linköping

Fyll i dina uppgifter så skickar vi dig tips om evenemang, aktiviteter och annat som kan vara intressant för dig.

Oops! Det verkar som att du glömt att ange vilken stad du bor i. Vänligen fyll i din stad så att vi kan fortsätta.

För att vi ska kunna behandla din prenumeration behöver du godkänna vår integritetspolicy.