Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Se & göra

Passagen Linköpings konsthall

Passagen Linköpings Konsthall – här skapas möten med samtidskonst

Besök webbplats
Konstutställning på passagen konsthall i LinköpingKonstutställning på passagen konsthall i Linköping

På Passagen Linköpings Konsthall visas samtidskonst av både lokala, nationella och internationella konstnärer – kvalitativ, angelägen och aktuell konst!

Det ordnas flera utställningar i tre olika utställningsytor varje år och konsthallen bjuder med jämna mellanrum in till vernissage och andra kulturevenemang, till exempel föreläsningar, samtal, musik- och dansföreställningar.

I anslutning till utställningarna finns även Ateljé Passagen, som erbjuder skapande verksamhet för olika åldrar, men framför allt för barn och unga. Med hjälp av fantasin och olika material kan du ge dig ut på kreativa äventyr tillsammans med Passagens konstpedagoger.

Du hittar Passagen Linköpings Konsthall mitt i Linköpings city, vid Stora Torget, stadens mest populära mötesplats. Runt omkring finns en mängd butiker och restauranger och Domkyrkan och Linköpings slott ligger bara ett stenkast bort.

Konsthallen är inrymd i det ståtliga och jugendinspirerade Centralpalatset från 1908. I mer än ett kvarts sekel har Linköpingsbornas egen kommunala konsthall funnits i huset. Tidigare i historien har konsthallslokalen bland annat varit saluhall, men Passagen har haft sin verksamhet här sedan 1998.

När du besöker Linköping, passa gärna på att bekanta dig med den offentliga konsten i staden! Här finns en rad spännande och sevärda konstverk i både det stora och det lilla formatet, såväl måleri som skulptur.

Att besöka utställningarna på Passagen Linköpings Konsthall är gratis. På linkoping.se/passagen hittar du mer info om aktuella öppettider, utställningar och evenemang på Passagen samt om den offentliga konsten i Linköping.

Liknande aktörer

Sevärdheter

Galleri Melefors

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning

Få tips och inspiration om vad som händer i Linköping

Fyll i dina uppgifter så skickar vi dig tips om evenemang, aktiviteter och annat som kan vara intressant för dig.

Oops! Det verkar som att du glömt att ange vilken stad du bor i. Vänligen fyll i din stad så att vi kan fortsätta.

För att vi ska kunna behandla din prenumeration behöver du godkänna vår integritetspolicy.