Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Tipsen för en maxad sommarkonsert

Sommarens konserter i Linköping närmare än någonsin – Är du redo?

Så maxar du sommarens konserter i LinköpingSå maxar du sommarens konserter i Linköping

Känner du dig redo att ta dig an konsertsommaren i Linköping? För nu är sommarens konserter närmare än någonsin.

Snart står vi där och har allsång till Lars Winnerbäck och fuldansar till Benjamin Ingrosso. Du vet väl att konserten kommer att kännas gratis om du köper din biljett långt innan eventet? Det är vetenskapligt bevisat*! Här nedan har vi samlat våra allra bästa och nödvändigaste tips för en lyckad konsertkväll. Enjoy!

*vi lovar att vi har läst det någonstans.

Innan: Förberedelser

så maxar du sommarens konserter i Linköping

 • Nya låtar? Eller kanske ett helt nytt album? Se till att lyssna ikapp på eventuellt ny musik. Visst är klassikerna bra men tråkigt att missa en allsångschans. Ta tillfälle att lyssna in den nya musiken i bilen, på gymmet eller på stranden!
 • Hör av dig till konsertkompisarna och planera in hur ni ska tagga igång kvällen. En trevlig picknick, mysig grillkväll eller unna er en god middag på någon av Linköpings alla restauranger? Möjligheterna är många! Se Linköpings utbud av restauranger här.
 • Vad får du ta med dig? Kolla upp vad som gäller på just ditt evenemang, är det ok med väska, paraply eller brassestol? Kika på det redan innan evenemanget så kommer du in på området mycket smidigare!
 • Kolla upp transporten. För ja, visst kan du lämna bilen hemma. Ta pendeln, buss eller cykeln för att ta dig till och från konserten på ett smidigt sätt. Kika in diverse kollektiva alternativ på Ostgotatrafiken.se

Under: Njut!

så maxar du sommarens konserter i Linköping

 • Var i god tid på Stångebrofältet. Du och dina vänner vill ju ha bra platser och ha tid på er att införskaffa eventuell förtäring på plats.
 • Vill du filma med mobiltelefonen för eget bruk under konserten? Kör hårt! Ett förslag är att inte sjunga med själv i låten som framträds medans du filmar. Risken finns att du hörs mer än artisten, men vem vet, du kanske har en oupptäckt talang!
 • Skryt för allt och alla! Du hade ju kul, låt alla få veta det! Tagga gärna #Linköpinglive på Instagram så vi också får se.

Efter: Festen fortsätter

Kvällen fortsätter på stora torget i Linköping

 • Riskera inte att drabbas av konsert-baksmälla! Du vet känslan – när du känner dig lite tom efter ett efterlängtat evenemang och du inte har något att se fram emot. Boka därför redan nu in nästa upplevelse så konsert-peppen lever vidare. Se evenemangskalendern här.
 • Konserten är slut, men kvällen är ung! Fortsätt kvällen på någon av Linköpings pubar, restauranger eller nattklubbar. Hörde vi karaoke?
 • Känner du dig redo för att åka hem? Nej vi trodde inte det. Unna dig en natt på något av Linköpings hotell. Men det är nog bättre att vara ute i god tid med hotellbokningar. Se Linköpings utbud av boenden här.

Bonus: Packlistan!

så maxar du din sommarkonsert i Linköping
Vad är egentligen de bästa sakerna att ha med på konsert? Vi skulle rekommendera dessa:

 • Fulladdad telefon! Så du kan filma och fota så mycket du vill. Men också så att du enkelt kan kontakta vännerna om ni har kommit ifrån varandra. Det samlas många personer på Stångebrofältet.
 • Myggmedel! Det kan ju verkligen inte skada. Du vill väl fokusera på musiken och inte oroa dig för morgondagens myggbett?
 • Regnponcho! Kika in dina väderprognoser men plocka med en regnponcho utifall. Inne på området kommer du inte få ha med paraply för att inte vara i vägen för andra konsertbesökare.
 • Filt! Skönt att sitta på om tillfället ges. Kanske svårt att göra framme vid scenen. Men för dig som hellre sitter längre bak går det fint att sitta på en filt tillsammans med vännerna och ta in konserten. Brassestolar är tyvärr inte tillåtet att ta med in på området, så det är ett bra alternativ för dig som är sugen att vila benen lite.

Kika in några av evenemangen