Din stora guide till Linköpings loppisar och second hand-butiker!

Välj bort det nyproducerade och hitta istället prylarna som gör ditt hem både personligt och unikt! Runtom Linköping är chanserna till att fynda många, så därför ger vi dig här Linköpings stora second hand- och loppiskarta samt tipsen för att du ska hitta de allra bästa fynden!

Dubbelkolla alltid butikens öppettider innan ditt besök då de kan variera beroende på säsong.

I centrala Linköping:

Erikshjälpen

Erikshjälpen är en stor second hand- butik i Tornbyområdet i Linköping. Butiken drivs i samarbete med bland annat Pingstkyrkan i Linköping och allt överskott från försäljningen går till socialt och humanitärt hjälparbete i Linköping samt till internationella satsningar. Denna butik är stor och här kan du hitta allt från möbler till kläder och porslin. Missa inte heller att besöka Erikshjälpens mysiga café där du kan slå dig ner i någon av de sköna fåtöljerna och njuta av något gott för att få lite extra energi inför din loppisrunda!

Tips: Innan du börjar din inköpsrunda är det viktigt att tänka efter vad du faktiskt behöver. Gör en lista och utgå sedan från den när det är dags att börja fynda. Då vet du vad du ska hålla utkik efter och vad du kan skippa helt. På så sätt har du störst chans att göra de riktigt bra fynden eftersom du snabbt vet vad du kan sålla bort och vad du ska leta lite extra efter. Du undviker alltså att köpa prylarna som bara kommer ligga och samla damm.

Adress: Bonnorpsgatan 9 58273 Linköping

Hjärta till Hjärta

Inte långt från Erikshjälpen ligger Hjärta till Hjärta. Här på en av Sveriges största second hand- butiker hittar du det mesta. Överskottet från butiken går till biståndsinsatser i bland annat Albanien, Bulgarien, Lettland och Rumänien- så här kan du fynda med gott samvete.

Tips: Vill du förnya din servis? Då är det perfekt att köpa porslinet på second hand. Just nu älskar vi att duka med ett brokigt och unikt porslin men att satsa på ett tema kan dock vara smart. Det kan vara alltifrån en färg till ett mönster, för på det sättet kommer din dukning trots att varje tallrik skiljer sig åt ändå kännas sammanhängande.

Adress: Attorpsgatan 10 582 73 Linköping (Tornbyområdet)

Hjälpverksamheten Återvinningen

På Industrigatan 38 hittar du Hjälpverksamheten Återvinningen som har ett brett sortiment av möbler och prylar där du har stor chans till att göra riktiga fynd. Hyllorna är fyllda med diverse saker så ta dig tid att gå igenom dessa. För kom ihåg att det oftast är där det är lite undanskymt som du hittar de bästa fynden.

Tips: Unika tavlor är lätta att hitta på loppis och kan sedan bli en fin inredningsdetalj i hemmet. Viktigt är då att tänka utanför ramen rent bokstavligt talat, det vill säga, låt dig inte begränsa dig vid ramen om den inte faller dig i smaken. För att byta ram på tavlan kan göra stor skillnad för motivet och därmed också passa bättre in i ditt hem.

Adress: Industrigatan 38 582 77 Linköping

Myrorna

Efter ditt besök i Tornbyområdet är det dags att bege sig mot innerstaden där du hittar Myrorna- en second hand- butik i två våningar där översta våningen fokuserar på kläder och smycken medan du på andra våningen hittar bland annat porslin, möbler och böcker.

Tips: Att ta ett varv på bokavdelningen på en loppis eller i en second hand butik är alltid en bra idé. Här kan du hitta ett gäng härliga pocketböcker att njuta av under en kommande semester, en härlig kokbok fullproppad med nya favoritrecept eller en stilren coffee table bok att lägga på vardagsrummet som bara inbjuder till läsning!

Adress: Platensgatan 6, 582 20 Linköping

Raw and Refined by AWESOME RAGS

Mitt i city, på Nygatan i närheten av Hospitalstorget, finns 200 kvadratmeter second hand. Den ena delen (Raw) är en exklusivare second hand med kläder, skor och accessoarer med modevarumärken och vintage. Den andra delen (Refined) är en re-design del där du kan fynda återvunna/inlämnade produkter. Butiken säljer second hand produkter åt kunder på kommission.

Adress: Nygatan 40, Linköping City.

 

 

Nostalgimix

I utkanten av innerstaden, på Gamla Tanneforsvägen 17, kan du besöka Nostalgimix en second hand-butik med fokus på 50- och 70-tal. Här kan du gå loss på bland annat vinylskivor, smycken, burkar eller leksaker.

Tips: En plåtburk kan bli en snygg detalj i hemmet eller så passar den där leksaken kanske perfekt i bokhyllan som en snygg och annorlunda inredningsdetalj? Tänk även på att sakerna kan användas till annat än deras ursprungliga funktion. Vad sägs exempelvis om att använda strykjärnet som bokstöd eller ett viktmått som dörrstopp? Bara fantasin sätter stopp.

Adress: Gamla Tanneforsvägen 17, 582 54 Linköping

Kaffestopp

För att orka med din loppisrunda så är energipåfyllning lika viktigt som det att kunna tänka bort prylarna under sitt lager av damm. Som tur är finns det gott om vegetariska och veganska caféer och restauranger i Linköpings stadskärna. Varför inte köpa med dig en crêpe från Ammos Café och Crêperie och avnjuta den i någon lummig plats i Trädgårdsföreningen? Eller så njuter du av en kaffe och en stenugnsbakad bulle på innegården på Simons Rosteri & Bageri.

Ett besök på mysiga Stadsmissionens café är även att rekommendera. Här är återbruk något som värderas högt och som syns i allt från valet av porslin till möbler. Stadsmissionens café bedrivs som ett socialt företag där människor får chans till sysselsättning för att på det sättet bli integrerade i samhället.

Utanför Linköping:

Bländebo loppis

För att komma till denna loppis åker du på Bergsvägen och svänger sedan av mot Kaga/Ledberg. I en lantlig miljö omgivet av vackra åkrar hittar du sedan Bländebo loppis som ger ett hemtrevligt och mysigt intryck med sin lummiga trädgård och röda stuga med vita knutar. Här kan du strosa omkring länge och botanisera bland retro, glas, lanthandelskuriosa och möbler. Slå dig sedan ner i syrenbersån och njut av en kaffe och glass samtidigt som du beundrar dina fynd!

Adress: Västerbränninge Västergård Linköping.

 

73:ans loppis

En loppis du inte får missa är 73ans loppis som ligger mitt i Eklandskapet i Stafsäters ladugård utmed Stavsättersvägen mellan Sturefors och Västerby. Uppe på ett loft i en lada hittar du denna loppis och här hittar du allt från kläder och smycken till porslin. Att besöka 73:ans loppis blir ett perfekt utflyktsmål, för när du har fyndat klart kan du sedan gå ett stenkast bort för att njuta av en närproducerad glass hos Stafsäters Gårdsglass samt besöka närliggande butiker.

Adress: Stavsäter 1, 589 64 Sturefors

Kaffestopp:

Om din loppisjakt sträcker sig utanför Linköping, närmare bestämt mot Berg så är ett besök på Boställets Vedugnsbageri givet. Inne i en gammal ladugård utanför Linköping, i Flistad vid Fornåsavägen hittar du nämligen detta mysiga café där du kan välja bland stenugnsbakat bröd, bullar, en god kaka eller en lunch. Här på Boställets vedugnsbageri kan du även köpa ägg från Västerlösa Södergård (och ibland även från Boställets egna hönor) samt närproducerat mjöl och glass.

Missa inte heller att besöka Vårdsnäs stiftsgård om det är i Brokind du far förbi under din loppisrunda. Denna stiftsgård ligger vackert beläget vid sjön Rängen och är ett perfekt ställe för att ladda på med energi på, både i form av vacker natur och god mat. Att Vårdsnäs stiftsgård är vinnaren av 2018 års miljöpris gör det hela ännu lite bättre.

Linköpings second hand- och loppiskarta 

Om du efter denna runda har blivit en inbiten loppisfantast så kan vi glädja dig med att loppisställena är många fler! För att göra din loppisrunda ännu enklare så har vi tagit fram en Google-karta där vi märkt ut alla aktuella loppisar, antik- och vintagebutiker i Linköpings kommun.

Såhär funkar kartan:

Om du klickar på de röda ikonerna på kartan så får du den mest nödvändiga information så som adress, telefonnummer och kontaktuppgifter till de olika platserna.

I den grå huvudspalten finns sedan ett par ikoner som gör det desto ännu enklare för er att planera loppisrundan:

  • Klicka på första ikonen till vänster för att få upp en lista/sammanställning på alla loppisar som finns med på kartan.
  • Klicka på den andra ikonen till höger om du vill dela kartan till vänner och familj via Facebook, Twitter eller mejl.
  • Klicka på den tredje ikonen längst till höger om du har mobilen till hands och vill öppna kartan i Google Maps. Du har då möjlighet att få vägbeskrivning direkt via appen hur du tar dig till platserna; till fots, med cykel eller genom bil- och kollektiv trafik.

OBS! Glöm inte heller bort att spana efter egenskrivna skyltar längs vägarna för att hitta gömda guldkorn.

Tips: Ett vanligt år anordnas det även flertalet bakluckeloppisar och megaloppisar i Bergs slussar och Cupolen. Klicka dig in på Östgöta Marknader och Linköpings loppis för att se om det dyker upp några under 2021.


Här hittar du mer information om Linköpings second hand & vintagebutiker:

73:ans loppis

Välkommen till 73ans loppis, i vackra omgivningar mitt i eklandskapet!

Alpha & Omega

Alpha & Omega (retro & nytt) är en butik med Secondhand varor och nytt.

Bländebo Loppis

I en lantlig miljö omgivet av vackra åkrar hittar du Bländebo loppis som ger ett hemtrevligt och mysigt intryck med sin lummiga trädgård och röda stuga med vita knutar.

Erikshjälpen

Erikshjälpen drivs i samarbete med bland annat Pingstkyrkan. Denna butik är stor - här kan du hitta allt från möbler till kläder och porslin!

Historiska Kompaniet

Historiska Kompaniet finns i Gamla Linköpings friluftsmuseums område. Vi har en museebutik med inriktning på gamla ting, vintagekläder och allt möjligt som hör till 1800-talet.

Linköpings Stadsmission

Genom Stadsmissionens Second Hand bidrar du till ett både mer hållbart och mänskligt samhälle! 

Magasinet

Välkommen till Magasinet! Hos oss hittar du mängder av prylar till ständigt låga priser. Vi har allt från böcker, tallrikar, blomkrukor och leksaker till lampor, bokhyllor, soffor och sängar.

Myrorna

Myrorna är en centralt belägen second hand-butik i två våningar.

Nostalgimix

I utkanten av innerstaden, på Gamla Tanneforsvägen 17, kan du besöka Nostalgimix som är en second hand-butik med fokus på 50- och 70-tal.
Bild från loppisen Tant Annas Vrå med mycket prylar

Tant Annas Vrå

Tant Anna välkomnar till den lilla loppisen och hantverksbutiken som är full med grejer.

Thörnströms Vintage Jewellery

På Storgatan 29 finner du en av Linköpings äldsta vintage -och antikaffärer, med snart 40 år i branschen och med andra generationen ägare inom familjen Thörnström. 

Relove me

Relove me ligger i Tornby, Linköping och här väntar second hand-prylar på att bli återälskade (reloved) av nya ägare. Här hittar du skåp, bord, stolar och andra inredningsföremål – stort som smått.

F ...


Du kanske även gillar...

Linköpings oupptäckta guldkorn!

Överallt runtomkring oss så finns de; platserna som för många är väl gömda men som bär på en historia som bara väntar på att bli återupptäckt.

Få tips skickat till din mail

Tillbaka