Om Linköping

Linköping där ideér blir verklighet!

Själva charmen sitter i storleken. Stor nog att ha det mesta, liten nog att ha allt nära. Linköping är helt enkelt en liten storstad med en event- och möteserfarenhet likt en huvudstad. Välkommen hit för ditt nästa event och möte!
 

Mer om Linköping

Med 160 000 invånare är Linköping Sveriges femte största stad. 

Högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, ett miljökluster i framkant och en av Sveriges snabbast växande kommuner - Linköping är staden där idéer blir verklighet.
Linköping är också fullt av kontraster. Här i Sveriges flyghuvudstad finns landets enda flygplanstillverkning och en tredjedel av stadens näringsliv arbetar eller forskar på något sätt kring flyg. Här i Linköping utvecklar vi allt från flygplan till obemannade farkoster och avancerad rymdteknik. Men i Linköping är du också alltid nära naturen och kulturen. Här, mitt i vackra Östergötland, är det lika nära till vajande rapsfält och lummiga ekskogar som till historian i Gamla Linköping och Domkyrkan. Uppkopplat och avkopplat på samma gång.

Shopping
Linköping är regionens handelscentrum med starka områden som Tornby samt stadens citykärna. Tornby är Sveriges näst största handelsområde omsättningsmässigt.

Restaurangliv
Linköping erbjuder ett brett och välsmakande kök med influenser från alla världens hörn. Speciellt stolta är vi över den egna Östgötamaten. Vår stad ligger vackert belägen mitt på den bördiga Östgötaslätten som ger råvaror av hög kvalitet. Linköping erbjuder ett brett utbud av centralt belägna restauranger och caféer.

Sharing Linköping - en tydlig bild av Linköping

Välkommen att använda vår verktygslåda ”Sharing Linköping”. Den här verktygslådan är till för dig i näringen som vill stärka och skapa en tydlig bild av varumärket Linköping. Vi hjälper dig att sprida Linköping i din kommunikation med hjälp av bilder, texter, filmer, presentationer mm.  Du hittar ”Sharing Linköping” här!