Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Har du tröttnat på universitetssalar, biblioteket och studentlyan? Suktar du efter en riktigt god kopp kaffe så att du håller dig alert nu när du nöter ny kunskap? Då kanske det är dags för ett miljöombyte i ditt pluggande.

I Linköping har vi mängder av mysiga och kreativa caféer där du kan hitta tillbaka till ditt plugg-flow. Packa ihop laptopen, koppla upp dig på Linköpings Wi-Fi och njut av en gofika medan du ser slutet på din uppgift. Vi har samlat ihop några härliga tips på pluggvänliga caféer i stan så att du lätt hittar till dagens kontor.

För dig som föredrar lugn och ro

händer som räcker sig till fika i Linköping

Om du är en person som uppskattar en lugn miljö när du studerar så finns det många alternativ i Linköping! Till exempel kan du unna dig en bulle på Babettes kaffer och bageri, som under 2023 vann SM i mathantverk för just sina makalösa bullar. Där hittar du stora miljöer och många sittplatser. För en mer intim miljö så kan du bege dit till antingen Café Berget. En något mindre yta, med mysiga bord och stolar och gott fika.

På både Melins Café och Stadsmissions Café kan du sitta bland öppna ytor och unna dig allt från fika och lättare luncher. Kanske är det hit du kommer med nästa grupparbete? För dig som känner för att äventyra utanför centrala Linköping, så kan vi rekommendera både Dahlbergs Café i Gamla Linköping och Bostället vedugnsbageri.

För dig som presterar bäst i fart och fläng

kaffemaskin som gör kaffe

En annan kan ju känna att den ibland kan behöva att det händer lite saker runt om dig under pluggets intensiva perioder. För en bokfantast kanske Linköpings bokhandel skulle sitta bra för en pluggstund. Här kan du förutom att plugga och fika, inhandla nya böcker.

Linköpings egna Simons Rosteri & Bageri är ett intimt ställe som erbjuder otroligt gott fika och lunch. Här kan du behöva vara ute i god tid för att få plats, och även ge plats åt andra under lunchtiderna. Inte konstigt på ett ställe med så trevlig miljö och utbud.

Mitt i city hittar du Linds, Espresso house och Waynes Coffee. Här är det många som kommer och tar en shoppingfika, tänk vad du då kommer känna dig duktig. För det kan du unna dig en extra kopp kaffe tycker vi.

För dig som trivs bäst hemma i soffan

en kaffekopp och en bulle på ett bord

Borta bra men hemma bäst. Ibland är inget ställe bättre än soffan, och det kan vi förstå. Men glöm inte bort att unna sig lite pluggfika. Alla ställen nämnda ovan har gott fika att ta med sig hem, men även Bageri Normandie på Torggatan och Dolce Vita i Vallastaden har nog något som får lugn på sötsuget!

Det finns fler platser att uppleva!

bullar, kaffe och trevliga miljöer hittar du på fler platser i Linköping

Se fler caféer i Linköping

Ta del av fler studenttips!

Studenter som hänger vid cyklar i LinköpingStudenter som hänger vid cyklar i Linköping

Studenternas ordlista

Läs mer
Person som cyklar på Hunnebergsgatan i LinköpingPerson som cyklar på Hunnebergsgatan i Linköping

Skryt om din nya hemstad

Läs mer
Inifrån Bländebo Loppis i LinköpingInifrån Bländebo Loppis i Linköping

Linköpings loppisar och second hand-butiker

Läs mer