Fem fina grillplatser

Ute är det nya normala! Så låt dagens middag serveras i naturen. I Linköping finns det gott om eldstäder och mysiga platser att slå upp din egen gourmetrestaurang vid. Här tipsar vi om fem av dem.

Grillplatsen vid Ullabergs våtmark

En nyanlagd grill- och rastplats vid Ullabergs våtmark med fin utsikt över våtmarken.

ikon_höjdpunkter Höjdpunkter på platsen

Närheten till våtmarken vilket innebär vattenkontakt och närhet till fågellivet.
Att anläggningen är nygjord.

ikon_rastplats Faciliteter på platsen

Rastplats med några bänkar under tak.
Eldstad att grilla på.
Ved (kan ta slut då många använder platsen)
Vid rastplatsens närhet finns det även andra rastbord.

 

Läs mer

Hitta hit

Kör till stadsdelen Harvestad i södra Linköping. Vid Harvestad Gård sväng vid gul-röda skyltar “Edsberga” och “Harvestad”. Åk grusvägen rakt fram i 1 km tills du kommer till parkeringen för Ullaberg- och Mossen. Sedan är det 700 m att gå till grillplastsen i en svagt uppförslutande backe.

Grillplatsen vid östra Ekänsgdalens våtmarker

Grillplats där hela grillplatsen med bänkar är under tak. Grillplatsen ligger med delvis utsikt över våtmarken i Ekängsdalen. Grillplatsen ligger precis vid parkeringen vilket gör den väldigt tillgänglig.

ikon_höjdpunkter Höjdpunkter på platsen

Stor och fin grillplats med många sittplatser. Även några platser för rullstol.
Närheten till fågellivet i våtmarken
Kohage precis bredvid grillplatsen vilket gör att man ibland kan få nyfikna blickar på sig.

ikon_rastplats Faciliteter på platsen

Stor och fin grillplats med bänkar under tak. Även sittgrupp bredvid utan tak. Ved. Rullstolsanpassad torrtoalett. Rullstolsanpassad fågelskådarramp precis i närheten. Läs mer om rastplatsen här. 

 

Läs mer om här

Hitta hit

I stadsdelen Vidingsjö i södra Linköping följer du skyltar mot “Kolbyttemon 8”. Åk på den asfalterade vägen i några kilometer tills det står en skylt som pekar mot “Ekängsdalen 1/Ullstämmaskogen 1”. Sväng vänster och följ grusvägen. I en T-korsning med små bruna träskyltar tag höger och följ skyltning mot Ullstämmaskogen. Följ grusvägen några hundra meter tills du kommer till parkeringen och entrén för Ekängsdalen/Ullstämmaskogen.

Grillplatsen vid Mossen (Ullaberg och Mossen)

En nyanlagd grillplats vid våtmarken Mossen som är del av området Ullaberg och Mossens våtmarker.

ikon_höjdpunkter Höjdpunkter på platsen

Utsikten över vattnet och fågellivet

ikon_rastplats Faciliteter på platsen

Grillplats med bänkar, ved. I grillplatsens närhet finns flera andra bord med bänkar utplacerade.  


Läs mer

Hitta hit

Kör till stadsdelen Harvestad i södra Linköping. Vid Harvestad Gård sväng vid gul-röda skyltar “Edsberga” och “Harvestad”. Åk grusvägen rakt fram i 1 km tills du kommer till parkeringen för Ullaberg- och Mossen. Sedan är det ca 1,5 kilometer att få för att komma till grillplatsen som ligger i mitt emellan Ullabergs våtmark och Mosses våtmark.

Grillplatsen vid Tinnerö skog

En grillplats mitt i naturreservatet Tinnerö eklandskap med iordningställd grillplats med ett flertal bänkar. Här är miljön mer barrskog men med utsikt över hagar och ängar.

ikon_höjdpunkter Höjdpunkter på platsen

Mysig grillplats med barrskogskänsla.

ikon_rastplats Faciliteter på platsen

Eldstad, ved, ett antal bänkar runt eldstaden samt en bit bort från eldstaden.

 

Läs mer

Hitta hit

Ta sig till grillplatsen: Närmaste parkeringen för grillplatsen är “Röda bron” nära Frökärret i Tinnerö. Från parkeringen går du grusvägen söder ut och håller hela tiden vänster så kommer du strax till grillplatsen.

Vägbeskrivning till parkeringen: hit tar du dig med egen bil. Kör till stadsdelen Vidingsjö i södra Linköping. Följ skyltningen mot “Kolbyttemon 8”.  Åk den vägen (asfalterad) några kilometer tills du ser en skylt där det står “Rosenkälla 1”. Sväng höger där. Precis efter korsningen ligger parkeringen “Röda bron”.

Grillplatsen vid Rosenkällasjön

Grillplats under tak vid populära Rosenkällasjön. En grillplats med plats för många personer.

ikon_höjdpunkter Höjdpunkter på platsen

Närheten till Rosenkällasjön.

ikon_rastplats Faciliteter på platsen

Eldstad under tak med ved

 

Läs mer

Hitta hit

Åk till stadsdelen Vidingsjö i södra Linköping och följ skyltar mot “Kolbyttemon 8”. Efter någon kilometer tag höger vid skylten som står “Rosenkällasjön 1”. Följ den grusvägen och skyltningen vidare mot Rosenkällasjön. Tag höger två gånger och tillslut är du framme vid parkeringen/entrén Dämmet (Rosenkällasjön) där grillplatsen ligger.


Upptäck fler friluftstips...

Tre barnvagnsrundor

Har du gått samma runda med barnvagnen tillräckligt många gånger och vill ha inspiration till nya? Här finns tre tips på rundor som är tillgängliga för att rulla med barnvagnen i fin natur.

Tre cykelturer för hela familjen

Finns något bättre sätt att ta sig fram än på cykel? Packa cykelkorgen och ta med familjen eller vännerna ut på en cykeltur strax söder om centrala Linköping, men samtidigt mitt i naturen.

Tre turer för fågelskådning

Linköping har ett rikt fågelliv - ja, flera av våra fågelsjöar är till och med inom cykelavstånd från city. Här listar vi tre tips där du kan se flera fågelarter. Packa kikaren och bege dig ut!