Vist kyrka
Vist kyrka
Vist kyrka

Vist kyrka

Vists kyrka är belägen ett stenkast från vackra Kinda kanal i Sturefors. Kyrkan, liksom många andra i stiftet, är av medeltida ursprung och den äldsta stenkyrkan härrör troligen från 1100-talet. Under 1300-talet förlängdes byggnaden åt öster och år 1745 breddades och förlängdes kyrkan samt försågs med torn. År 1961 ödelades byggnaden i en brand och nuvarande kyrka, där de gamla murarna och fönsteröppningarna har återanvänts, invigdes Påskdagen 1965.

Kyrkans tak är målat av konstnären Per Göransson. Kormosaiken, altartavlan, invigdes 1972 och är ett verk av konstnären Bengt Olof Kälde.

Besök webbplats


Lämna bilen hemma!

Tänk på att du ofta kan gå, cykla eller åka kollektivt i Linköping.

Besök ostgotatrafiken.se för information om kollektivtrafiken! Ladda exempelvis ner Sharebike appen och hyr en elcykel via Linköpings elcykelpool, läs mer på linbike.se

Det är ofta även smidigt att ta sig till andra delar av kommunen med kollektivtrafiken, se ostgotatrafiken.se för resinformation.

När du anländer med tåg till Linköping 

Från Linköpings Resecentrum avgår de flesta bussarna för att ta sig vidare inom kommunen. Från Linköpings resecentrum är det endast en kort promenad in till city! 

Tips! Ta del av Linköpings cykelkarta! Här hittar du Linköpings cykelkarta

Nattviolsvägen 5
590 54 Sturefors
vistvardnas.pastorat@svenskakyrkan.se