Vinter i Linköping
Vinter i Linköping
Vinter i Linköping

Linköpings officiella besöksguide

Evenemang, inspiration, aktiviteter, nyheter & heta tips. Allt om Linköpings upplevelser hittar du helt enkelt här. Välkommen till Linköping!

 

Linköpings Stadsfest

Tio höjdpunkter att se fram emot i Linköping 2019!

Prognosen för 2019 ser lovande ut! Sport, musik och kultur. Ja, det nya året bjuder in till ett redigt kalas. Vi på Visit Linköping har listat tio händelser och evenemang att se fram emot under året som kommer.

Bild på Saab Arena

Evenemang på Saab Arena, Linköping

Vintern på Saab Arena lyser starkt i mörkret! Fyll dina kvällar med konsertupplevelser tillsammans med storslagna artister som till exempel Mia Skäringer - Avig Maria - No More Fucks to Give eller Brolle i showen ELVIS, CASH, THE KILLER & ME. Glöm ...

Tips på vinteraktiviteter!

Här har vi samlat tips till dig på aktiviteter när snön ligger vit på marken och du vill susa ner från en pulkabacke, du vill snöra på dig skridskorna, testa skidorna eller bara hitta på något kul när det är lite för kallt ute. För mer inspiration se ...

Blue Planet II

16/2
Blue Planet II - Live in Concert är en gripande mix av symfonikonsert och naturfilm. Missa inte det strålande äventyret live i Saab Arena 16 februari.

PAW Patrol Live! - Räddningsloppet

2/2
PAW Patrol Live! till Linköping! Baserad på Nickelodeons succéserie intar alla favorithundar scenen LIVE för ett actionfyllt och musikaliskt äventyr med hög energi.

Sök hotell i LinköpingPowered by

#none

Follow us!

Nordiska mästerskapen i konståkning kommer till Linköping!

I februari har vi äran att ta emot de nordiska mästerskapen i konståkning i Linköping. Här gör seniorer, juniorer och ungdomar upp i kampen att koras mästare. Tävlingen tar plats i Stångebro Ishall mellan den 7-10 februari och alla som vill uppleva konståkning i världsklass är välkomna.

Tävlingen är för nordiska åkare i klasserna Novicer flickor och pojkar samt juniorer dam och herr. För tävlande seniorer är anmälan öppen för hela världen, detta gäller för både för dam- och herrklass. Tävlingsmomenten är kortprogram och friåkningsprogram, där poängen sedan läggs ihop till ett slutresultat. Totalt är det dryga 100 konståkare som deltar.

Valet av Linköping var ingen slump! Linköpings Konståkningsförening (LKF) har en gedigen erfarenhet av att arrangera storslagna tävlingar. LKF har sedan länge arrangerat LKF Trofén som är landets största tävling i antal åkare (217 st 2018) och de har även tidigare arrangerat Nordiska Mästerskapen (1999) samt SM (2007-2008).


- Som besökare kan man förvänta sig en liveupplevelse utöver det normala när det kommer till idrott. Konståkning är mycket bättre att se live än på TV där man får uppleva fart och fläkt till musik, höga hopp och snabba piruetter. Åkarna tolkar musiken till rörelser med hjälp av vackra dräkter, säger Marianne Hogner, sportchef på Linköpings Konståkningsföreningen.

Vill du uppleva konståkning i världsklass?
Klicka här för att läsa mer om evenemanget.


See what other visitors recommend in Linköping