Linköpings officiella besöksguide

Evenemang, inspiration, aktiviteter, nyheter & heta tips. Allt om Linköpings upplevelser hittar du helt enkelt här. Välkommen till Linköping!

 

Bild från ett rum där det spökar i på Ljungs slott i Linköping

Spökvandringar i Linköping

Linköpingskvällarna blir mörkare allt snabbare. En kuslig höstdimma börjar träda fram och stryker längs med östgötaslätten. Vi har sammanställt alla kusliga spökvandringar som tar plats i Linköping i höst. Klicka här för att se vilka.
Drönarbild över Linköpings domkyrka och Linköpings slott

Utforska Linköpings historiska kvarter

Tänk att gator och kullersten kan bära på så många hemligheter och ha så mycket att berätta. Slotts- och domkyrkoområdet i Linköping är just en sådan plats. Klicka här för att läsa mer.
Bild på Saab Arena

Evenemang på Saab Arena, Linköping

Evenemangshösten på Saab Arena har vaknat till liv. Näst på tur är den härliga endagarsfestivalen Linköping FallOut med bland annat Tjuvjakt och Thomas Stenström den 26 oktober och i november bjuds vi ...

Sök hotell i LinköpingPowered by

#none

Follow us!

Tjuvjakt till Linköping FallOut

En helkväll med festivalkänsla, så beskriver ar-rangören Visit Linköping & Co spelningen som fått namnet ”Linköping FallOut” i Saab Arena 26 oktober. Festivalen  där den yngre publiken får en uppladdning lagom till höstlovet.

– Det blev en lyckad kväll förra året så vi upprepar succén, säger Emma Tördahl, projektledare på Visit Linköping. 2018 klev Hov1 upp på scenen och i år har man samlat artister som Tjuvjakt, Thomas Stenström, Estraden och JUNG. Tjuvjakt – en av Sveriges största hiphopakter som består av Olle Grafström, Arvid Ljungquist, Kid Eriksson, Jesper Swärd och Fredrik ”Woodz” Eriksson. De har sedan starten samlat ihop över 170 miljoner streams på Spotify och etablerat sig som en av de mest mångfacetterade hiphopp-grupperna i Sverige.

Med nytt material i bagaget besöker Thomas Stenström Linköping i oktober. 2004 slog ”Slå mig hårt i ansiktet”  ned som en blixt och idag uppgår den till 38 miljoner streams. I januari 2017 släpptes albumet ”Rör inte min kompis”.

Bröderna Henrik och Tom Ljungqvist har genom egna musikaliska vägar gått samman och bildat bandet JUNG. Henrik har de senaste åren jobbat med sitt indierockband Join The Riot, som haft stora framgångar i Asien medans brodern Tom tagit vägen över humorscenen. Med framgågsrika humorkoncept på instagram, intervjuformat på Youtube och en podcast med närmare 50 000 lyssnare i veckan. På FallOut spelar JUNG musik med influenser från Fleetwood Mac, Matt Corby och Coldplay.

Bandet Estraden, med musik som kännetecknas av dan-santa svenska popmelodier, består av medlemmarna Carl Silvergran, Felix Flygare Floderer och Louise Elliotte. Tidigare i år släppte Estraden singlarna ”Smartare” tillsammans med Molly Sandén och Bra för dig med Victor Leksell. Det bådar gott för en helkväll i Saab Arena den 26 oktober.

Text: Östgöta Correspondenten

Köp din biljett här


See what other visitors recommend in Linköping