Innergården med besökare av Linköpings slott
Höstlöv och Linköpings slott

Linköpings Slott

Biskopsgården som blev ett slott! Linköpings Slott är beläget mitt emot Linköpings Domkyrka i Linköpings historia kvarter, ett stenkast från Stora Torget. Delar av slottet härstammar från 1100-talet och slottet är därmed Sveriges äldsta profana byggnad som ännu är i bruk.

Ett kalkstenshus med borgstuga, kök och brunnsrum samt en kalkstenskällare - dessa äldsta delar finns ännu kvar i slottets västra länga.

Mycket av Linköping brann ner år 1700, däribland rådhuset. Vid det här laget var slottet övergivet och förfallet och togs i bruk som stadsarrest. De östra delarna av slottets flyglar gjordes om till fängelse.

I slottet finns idag landshövdingens representationsvåning och privata bostad.

Södra flygeln innehåller kontor och i norra flygeln huserar sen år 2000 Linköpings Slotts- och Domkyrkomuseum. På museet ges frekventa visningar där man får ta del av slottets spännande historia.

Besök webbplats


Lämna bilen hemma!

Tänk på att du ofta kan gå, cykla eller åka kollektivt i Linköping.

Besök ostgotatrafiken.se för information om kollektivtrafiken! Ladda exempelvis ner Sharebike appen och hyr en elcykel via Linköpings elcykelpool, läs mer på linbike.se

Det är ofta även smidigt att ta sig till andra delar av kommunen med kollektivtrafiken, se ostgotatrafiken.se för resinformation.

När du anländer med tåg till Linköping 

Från Linköpings Resecentrum avgår de flesta bussarna för att ta sig vidare inom kommunen. Från Linköpings resecentrum är det endast en kort promenad in till city! 

Tips! Ta del av Linköpings cykelkarta! Här hittar du Linköpings cykelkarta

Borggården
582 28 Linköping


info@lsdm.se