Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Att upptäcka Linköping med familjen med tåg, kollektiva transporter och till fots – går det? Självklart! Så skippa bilen den här gången! Det gäller också att vara lat och smart – här serverar vi program för två färdigplanerade dygn med familjen i Linköping – bara att planka rakt av! 

Pendeltåg från Östgötatrafiken på Linköping Resecentrum

Gör tågresan till ett äventyr

Att ta sig till Linköping med tåg är inte bara klimatsmart, det är enkelt också. Mindre än två timmars resa från Stockholm och mindre än tre timmar från Malmö. Kliv på tåget och ägna tiden åt att göra resan till ett äventyr för barnen. Den största och viktigaste frågan du behöver ägna dig åt är vem som blir familjemästare i Yatzy!

När ni anländer till Linköpings resecentrum kommer ni direkt in i centrala staden med smidigt gångavstånd till många hotell. Föredrar ni att bo lite utanför stan hoppar ni på en buss med Östgötatrafiken. Smidigast är att ladda ner appen eller blippa kortet på bussen. Det finns flera möjligheter att köra dygnskort eller få familjerabatter. Bra va? Äntligen – dags att checka in på hotellet! Ett schysst och miljömedvetet hotell önskar vi oss alla på semestern, och i Linköping finns ett stort utbud av boenden som passar den lilla eller stora familjen.

Plaska runt i Tinnerbäcksbadet

Efter en liten tupplur på hotellet är ni sugna på att tvätta er er resdammet och tar er därför till Nordens modernaste simhall – det helt nybyggda Tinnerbäcksbadet som ligger centralt i Linköping. Här finns flera stora bassänger, en hoppbassäng, familjebad, vågbassäng, 3 vattenrutschkanor, bubbelpool ångbastu mm.

Barn och föräldrar som badar i Tinnerbäcksbadet.

Nu är ni antagligen rejält hungriga efter all plask och lek och beger er till närliggande nöjespalatset Strandgatan Två där ni njuter av en god burgare. Orkar ni utmanar ni varandra på bowling, shuffleboard eller någon av alla de aktiviteter som erbjuds.

Hållplats: Folkungavallen, Tinnerbäcksbadet

En tidsresa från stenålder till nutid

Denna morgon kan ni se fram emot en fullspäckad dag då ni får uppleva Linköping från stenålder till nutid. Ni ger er ut på åt en hållbar tidsresa till fem av Linköpings kulturhistoriska besöksmål! Besöksmålen längs resan är Östergötlands museumSlotts- och domkyrkomuseetDomkyrkanGamla Linköping och Flygvapenmuseum.

Allt som behövs är en bussbiljett till en och samma busslinje.  Några av hållplatserna på tidsresan är inom promenadavstånd och med Östgötatrafikens buss nummer 6 kan ni ta dig till alla fem! Köp en innerstadsbiljett för 24 timmar på Östgötatrafikens app tillsammans med gruppen och lägg alla på samma biljett för att få tillsammansrabatt på 20%.

Mat för hela familjen

När kvällen närmar sig och ni är fullproppade med härlig kultur och historia börjar det antagligen suga lite i magen. Då är det dags att ge sig ut på stan bland myllret av Linköpings restauranger. Massor av god mat av olika ursprung, såväl lokal som internationell, finns att välja på.

Snabbmat och en Loka.

I Linköping city finns flera alternativ för de familjer som vill smaka på rätter som kanske inte lagat hemma i köket en vanlig onsdag. Låter det inte lite spännande med turkisk döner på Cok Najs, indiska smaker hos Yogi eller krämig pasta och flatbread pizza från Italien hos Mocca Deli? Allt på en och samma gata! För er som vill lyxa till fredagstacosen hittar ni även Cabo Mexican med tortillas, nachos och god stämning! Vill ni testa lite allt möjligt så finns även Pinchos med sina smårätter som mättar magarna! Eller så går ni all in på flygtema på nyöppnade Turbulens Bistro!

Hållplats: Trädgårdstorget, Stora torget

Lös mysterier på LasseMajas deckarhus

En pojke som leker på Lassemajas Deckarhus.

Under Tidsresan igår gick ni säkert förbi årets nya attraktion i Gamla Linköping – LasseMajas Deckarhus! Och nu ni är tillbaka redan nästa dag, taggade upp till tänderna att hjälpa Lasse och Maja att lösa kluriga mysterier i Valleby. LasseMajas Deckarhus är roligt för hela familjen och passar bäst för barn mellan 4-14 år. Passa också på att ta en fika på deckarhuset i Bernhards & Paninis café, eller på närliggande klassikern Dahlbergs café. Innan ni tar bussen tillbaka, se till att ni laddar godislagret ordentligt inför hemresan. I Cloettaboden hittar du mycket smaskigt till förmånliga priser.

Hållplats: Gamla Linköping

En oas med utsikt

Tiden flyger förbi när man har roligt och nu återstår bara några timmar av er vistelse. Bege er till Trädgårdsföreningen – en härlig oas belägen i hjärtat av Linköping.

En vinterbild från Trädgårdsföreningen i Linköping

Här finns stora öppna ytor som erbjuder möjlighet till spring och lek. Till de allra minsta barnen finns en lekpark med gungor och klätterställningar och annat kul. En sen lunch äter ni med fördel i eller utanför Tropikhuset innan ni beger er iväg tillbaka till Resecentrum för avfärd hemåt.

Hållplats: Köpmansgränd eller Barnhemsgatan

Stort tack för den här gången och välkomna åter!