Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Här har vi samlat aktiviteter som hela familjen kan ta del av tillsammans! Unna er en extra lyxig godispåse, samarbeta med att ta fast en tjuv eller ta del av spännande utställningar.

En familj löser mysterier i LasseMajas Deckarhus

LasseMajas Deckarhus

Låt inte hjärnkontoret så stilla bara för att ni är lediga! Lasse och Maja behöver er hjälp att lösa nästa kluriga mysterium. Klarar ni av det? LasseMajas Deckarhus är besöksmålet i Gamla Linköping där ni får lösa mysterier i Valleby, på riktigt!

På Deckarhuset finns även gott fika och en butik för att införskaffa din nästa LasseMaja-bok, för detta behöver ni ingen biljett till ett mysterium. Därefter passar det hur bra som helst att fortsätta ert äventyr i Gamla Linköping. Utanför deckarhuset finns kanske inte lika många mysterier men man vet aldrig vad man hittar för roliga äventyr i Gamla Linköping.

Rekommendationerna är att barnen som besöker Deckarhuset ska vara mellan 4-14 år gamla för att det ska bli så roligt som möjligt.

En påse och en kexchoklad framför Cloettas butik i Ljungsbro.

Lördag hela veckan

Alla har vi väl kanske varit med om att man lätt kan bli lite dyster när vädret känns tråkigt. Så varför inte unna sig lite gott? Låt veckan bli en enda lång lördag. För du vet väl vad som händer på lördagar? Lördagsgodis såklart!

Ta dig ut till Sveriges Chokladstad Ljungsbro! Här hittar du Cloettas och många godisfavoriters hem. Perfekt för dig som önskar dig något lite lyxigare än matbutikens hårda plockgodisar.

När ni ändå är i Ljungsbro-trakterna, passa på att kika in alla andra saker i närheten. Till exempel Bergs Slussar, Vreta kloster kyrka och kyrkoruin eller kanske Ljungsbro aktivitetspark.

familj på Östergötlands museum

Östergötlands museum – Årets museum 2023

På Östergötlands museum hittar du alltid något spännande att upptäcka bland kulturskatter av olika slag. Utbudet av utställningar och aktiviteter är stort och alla är lika välkomna; små som stora, unga som gamla.

Inne på Östergötlands museum hittar du Viljans värld som är en fantastisk upplevelsemiljö för barnfamiljer. Här finns intressanta ting även för vuxna, som kan gå på spännande upptäcktsfärder tillsammans med barn och barnbarn.

Östergötlands museum passar besökare från alla åldrar.

Barn och föräldrar som badar i Tinnerbäcksbadet.

Tinnerbäcksbadet

Sveriges modernaste badhus har öppnat i Linköping och passar perfekt oavsett väder! På Tinnerbäcksbadet finns 50-metersbassäng och 25-metersbassäng. Hoppbassäng med trampolin på 1, 3 och 5 meter. Undervisningsbassäng och rehabbassäng, båda med höj- och sänkbar botten samt familjebad med barnbassäng, vågbassäng, 3 vattenrutschkanor, bubbelpool, ångbastu, torrbastu samt café och solterrass utomhus.

Tinnerbäcksbadet passar besökare från alla åldrar men tänk på att ha uppsyn över de i ditt sällskap som inte är lika erfarna simmare.

Flygvapenmuseum

På Flygvapenmuseums nya utställning Flygfärdig – det svenska flygvapnet tar form, kan du ta del av ett trettiotal militära flygplan från nittonhundratalets första hälft in. Från det allra första militära flygplanet, Nyrop nr. 3 även kallad ”Bryggarkärran”, till det första inhemskt konstruerade och tillverkade jetflygplanet Saab J 21R. Tillsammans med flygplanen berättar vi om de människor som gjorde flygvapnet möjligt – Alla var de med och la grunden för dagens moderna flygvapen.

Missa inte att museet erbjuder barnvisningar där barn mellan 3-7 år ta del av lekfulla och spännande visningar av utställningarna. På fredagar har Flygvapenmuseum också särskilt roliga och intressanta aktiviteter för dig som vill besöka museet med små barn. Barnen kan även leka av sig på Leklanda, där man kan köra runt på banorna, tanka sitt fordon och fotografera sig med maskotarna Drakel och Viggo. Eller varför inte testa på hur det känns att vara pilot genom att flyga själv i Flyglabbets simulator?

Flygvapenmuseums utställningar är tänkta att passa så många som möjligt, men eftersom de berättar om krig och vapen kan delar av utställningarna upplevas som otäcka. Men barn är olika – precis som vuxna. Rådgör med personalen i receptionen om du känner dig osäker.