Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Se & göra

Stadsnära vandring

Här hittar du vandringar nära centrala Linköping!

vandring vid Stångånvandring vid Stångån

Strax söder om Linköping finns ett stort sammanhängande område med natur med bra möjligheter för stadsnära naturupplevelser och härligt friluftsliv perfekt för dig som älskar att uppleva naturen utan att behöva lämna stadens närhet. 

Vandra i Tinnerö

Tinnerö eklandskap tar vid där staden slutar och är ett populärt naturområde där både Linköpingsbor och besökare kommer för härliga naturupplevelser året runt. I det vackra beteslandskapet finns inbjudande ekhagar, skogar och fågelsjöar som bara väntar på att upptäckas. Smedstad dammar, Frökärret och Rosenkällasjön i Tinnerö är särskilt besöksvänliga områden med goda parkeringsmöjligheter, informationstavlor, rastplatser, dass och andra anläggningar för besökare.

Vill du uppleva det mesta som Tinnerö har att erbjuda så finns vandringsleden Tinneröstigen som tar dig genom hela området. Vandringen slingrar sig fram genom naturreservatet Tinnerö och erbjuder vackra vyer och härliga naturupplevelser. Karta och mer information om Tinneröstigen hittar du här.

Fågelsjö i Tinnerö

Vidingsjö naturreservat

Vandringar för den som vill känna doften från barrskogen men som samtidigt vill att det ska vara nära staden och enkelt att hitta. Vandringslederna går genom Vidingsjö naturreservat med grova tallar och granar och härlig mjuk grön mossa och är väl utmärkta. Vid Vidingsjö motionscentrum finns även gott om faciliteter: café, vattentoalett, vattenpåfyllnad, flera grillplatser, picknickbord, utegym och bänkar under tak. Här finns mer info om Vidingsjö motionscentrum.

Karta och mer information om Vidingsjö naturreservat hittar du här.

Vandringsled i Vidingsjö

Vandra i Vallaskogen

Vallaskogen är ett naturreservat i centrala Linköping bjuder på en vacker barrskogsupplevelse och är en av stadens mest välbesökta naturområden med ett omfattande nät av gångvägar och stigar som leder dig genom området. Karta och mer information hittar du här.

En stor del av naturreservatet tillhör friluftsmuseet Gamla Linköping. I direkt närhet till skogen ligger museets stadskvarter med butiker, serveringar och toaletter. Öppettiderna i de olika verksamheterna kan variera, för mer info, besök gamlinkoping.se.

Vallaskogen

Stångåstråket

Att ta en promenad längs Stångåstråket, är att göra som Linköpingsborna gör. Detta stråk är en populär runda bland invånarna och du kommer stöta på många motionärer och hundägare som tar sin vanliga runda runt ån. Stångåstråket leder dig förbi slussar, badplatser, båthamnar, parker, caféer, restauranger och friluftsområden.

Underlaget varierar mellan grusväg och asfalt med en lätt svårighetsgrad. Under hela din promenad har du uppsikt över Stångån/Kinda kanal och kan under sommarhalvåret se båtar ta sig fram genom slussarna.

Mer information och karta hittar du här.

Stångån

Mer vandring

Två barn som går och håller hand på en grusväg utanför Vallagård. Solen skiner och det är sommarTvå barn som går och håller hand på en grusväg utanför Vallagård. Solen skiner och det är sommar

Naturupplevelser

Vandra med familjen

Naturupplevelser

Tillgänglig vandring
En man och en kvinna som läser en informationsskylt på en vandringEn man och en kvinna som läser en informationsskylt på en vandring

Naturupplevelser

Tips för naturutflykten
Vandring längs Kinda kanalVandring längs Kinda kanal

Naturupplevelser

Vandra utan att ta bilen

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning

Få tips och inspiration om vad som händer i Linköping

Fyll i dina uppgifter så skickar vi dig tips om evenemang, aktiviteter och annat som kan vara intressant för dig.

Oops! Det verkar som att du glömt att ange vilken stad du bor i. Vänligen fyll i din stad så att vi kan fortsätta.

För att vi ska kunna behandla din prenumeration behöver du godkänna vår integritetspolicy.